The Curse of Millhaven – Plagues

The Curse of Millhaven, dat is een naam die blijft hangen. Ik reviewde de debuutplaat van deze Ieperlingen in 2015, Vestibule of Hell was een prima plaat. God Dethroned-(melo)deathmetal, anderzijds met metalcore en groovende death/thrash op Duitse en Zweedse leest geschoeid. Nog steeds een aanrader trouwens die plaat. Nu ja, na het horen van deze EP moeten jullie eigenlijk vooral naar Plagues luisteren.


Plagues is godverdomme een vette plaat geworden namelijk. Nóg meer God Dethroned (ik ben er zeker van dat die naam meteen valt als jullie deze EP zullen beluisteren, nóg meer dynamiek en een uiterst lekkere Hertz-studiomastering. Geen deathcore-steriliteit meer (en dat was al beperkt), op Plagues vallen er zelfs vette heavy solo’s te noteren (Black Death) die niet verder verwijderd kunnen zijn van deathcore dan mogelijk is. The Curse of Millhaven heeft met deze EP één van de aller-allerbeste EP’s van het jaar vast. Deze black/thrash/deathmetal met een minimale corekuur in zich eist om gehoord te worden.

Brutaal, venijnig en agressief. De onheilige drievuldigheid die hier door een bende kortharige Vlamingen perfect gebracht wordt. Hulde! Echt, hulde. Ik ben niet dikwijls lyrisch over een EP’tje die in eigen beheer werd uitgebracht, maar hier is dat absoluut wél het geval. TIP! Ik hoop dat labels zich zullen smijten op deze band.

Tracklisting:

  1. Bringer of Disease
  2. Black Death
  3. The Infection
  4. Left in Stench
  5. Plagues

Line-up:

  • Bram Dewilde – Bas
  • Bart Rambour – Drums
  • Kurt Mylle – Gitaar
  • Jeroen Debruyne – Gitaar
  • Jasper Lobelle – Keel

Links: