The Berzerker – Dissimulate

[b]The Berzerker – Dissimulate[/b]

Terror!!! Dat is het eerste waar ik aan denk terwijl ik omvergeblazen word als ik deze cd opzet. Onder het mom van ”The Berzerker maakt death/grind met gabberbeats” kreeg ik deze cd door een vriend in handen gedouwd. Nou ben ik niet vies van een beetje gabber/terror dus mijn interesse was al meteen gewekt.

The Berzerker is een band uit Australië en “Dissimulate” is het tweede officiële album van deze heren. Ooit begonnen als solo project is het nu een vier mans formatie. “Dissimulate” is verschenen op het Engelse label “Earache” waar ze kennelijk een voorkeur voor trollen en dergelijke hebben, want net als Mortiis lijken ook deze heren zo uit the Lord of the Rings gestapt te zijn.

Maar goed, een “speciaal” uiterlijk geeft nog geen goede muziek en dat is ook een beetje het probleem bij “The Berzerker”. De dubbelebass heeft een gesamplede gabberbeat en komt (volgens de website) soms boven de 1000 BPM uit, maar dat is dan ook alles. De band heeft een echte drummer, maar ik vraag me af in hoeverre het niet allemaal bewerkt is? Als het drummen allemaal echt is, petje af voor die gast, want zo snel kom je ze niet vaak tegen. Verder speelt de band gewoon een pot death/grind doorspekt met verschillende samples uit films en televisie. Na een nummertje of acht vallen de gabber/terror beats al niet eens meer op en begint de cd zelfs een beetje te vervelen.

[b]Tracklist:[/b]
1. Disregard
2. Failure
3. The Principles and Practices of Embalming
4. No one wins
5. Death Reveals
6. Compromise
7. Betrayal
8. Last Mistake
9. Painless
10. Pure Hatred
11. Paradox
12. Abandonment
14. Corporal Jigsore Quandary

Naast de Carcass cover “Corporal Jigsore Quandary” bevat deze cd als extraatje ook nog een bonustrack die voor het eerste nummer staat. Dat word dus terugspoelen. Wie weet overigens iemand waar nummer 13 gebleven is?

Conclusie: een leuke cd om te hebben, al is het alleen om je vrienden te imponeren met het snelle drumwerk, of om de buren weg te jagen natuurlijk.