The Beast – Fixed by the Devil

The Beast – Fixed by the Devil MCD

Terwijl ik probeerde te ontcijferen van wat de naam van deze band nou eigenlijk was, kwam ik in de hoes een diep weg gemoffelde bio tegen. De band heet dus “The Beast” in is een side project van Nornagest, u waarschijnlijk beter bekent van het Belgische Enthroned. De band bestaat al sinds 1997 en bracht in 1998 een demo genaamd “Him” uit. Hierna werd de band even op een laag pitje gezet want Nornagest wilde zich weer gaan concentreren op Enthroned.

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/thebeast-fixedbythedevil.JPG[/img]

En nu ziet dus de MCD “Fixed by the Devil” via Painkiller-records het levenslicht. Beherit is het eerste dat in me op komt, maar dat is waarschijnlijk ook te danken aan het artwork dat door Chris Moyen gemaakt is. Über slecht hoorbare drums en ruisende gitaren, sieren deze cd. Deze “super production & sound”, zoals de bio beschrijft, is opgenomen door “Nornagest himself!!!” en is werkelijk om van te huilen, maar dat is natuurlijk hetgeen dat deze MCD wel maakt tot wat ie behoort te zijn: Evil Black Metal. De tekst op de hoes zegt al genoeg: “Underground sound for underground maniacs only” (Necro-sounds, for Necro-maniacs only).

Tracklist:
1. Enter
2. Fixed by the Devil
3. Black Ritual
4. Devil Pig (Von cover)
5. Satanic Dominion
6. Leave
7. hiddentrack

De cd bevat 7 nummers waarvan een intro (Enter), een outro (Leave) en een cover van “Von”. De nummers zijn niet echt hoog staand, maar stralen wel het duistere sfeertje uit dat Beherith ook bij me oproept, een lekkere bak ongeorganiseerde klote herrie dus. Verassend is alleen dat het laatste nummer, dat alleen koortjes, keyboards en gemurmel bevat, ook meteen het meest duister overkomt.

Line up:
Gitaar/vocals: Nornagest
Bas: Nekrofukker
Drums: Levithmong (Cirith Gorgor)

De MCD is met z’n 15:44 min. een beetje te kort, want dit smaakt toch wel naar meer. Voor de fans van Beherit/Archgoat/Von/ Sarcofago: kopen.

Bandcontact: nornagest666@hotmail.com