The Awakening – Razor Burn

The Awakening – Razor Burn
Massacre Records, 2006

Gothic rock uit Zuid-Afrika, het moet niet gekker worden. The Awakening kómt dus uit die contreien en maakt bovendien nog eens een behoorlijke pot muziek ook. Dat ze in Zuid-Afrika ook van The Sisters of Mercy gehoord hebben is ook meteen duidelijk, maar dat mag de pret niet drukken.

Razor Burn is namelijk een ijzersterke gothic plaat geworden die meer dan eens herinneringen oproept aan de hoogtijdagen van Andrew Eldritch en zíjn Sisters. Op sommige punten is het allemaal wel érg afgekeken van het Grote Voorbeeld, maar het resulteert allemaal in ijzersterke gothic rocksongs zoals ze niet veel meer geschreven worden. De band opereert met name in het midtempo gebied en de songs zijn allen even simpel doch effectief van structuur. Ashton Nyte klinkt soms als twee druppels water als Eldritch, wat zeker opgevat kan worden als een compliment aan ‘s mans adres. Origineel is Razor Burn nergens te noemen, maar ook dát mag de pret niet drukken.

Razor Burn is een sterke plaat geworden die niet misstaat in de platencollectie van iedere serieuzere gothic rock liefhebber. Aanrader!

Tracklist:

  The Awakening - Razor Burn
 1. Outside The Asylum

 2. Arrow

 3. Heaven Waits

 4. The Neon Sky

 5. Razor Burn

 6. Darkness Calls (Razor Burn Part 2)

 7. Bleeding

 8. Descent

 9. Oblivion

 10. Halo

 11. Below

 12. Asylum

Line-up:

 • Ashton Nyte – Vocals, Guitar

 • Frankie Clark – Bass Guitar

 • Tyron Volguard – Keyboards, Backing Vocals

 • Gregg Thompson – Guitar, Backing Vocals

 • Herman Kruger – Drums, Percussion

Links: