The Apocalypse Blues Revue – The Apocalypse Blues Revue

Oké metaalhoofden. Het is tijd voor iets heel anders tussendoor en de enige reden dat we dit überhaupt bespreken, is de connectie met Godsmack die The Apocalypse Blues Revue heeft. Zoals de naam van de band al doet vermoeden, hebben we hier te maken met een portie blues.

Basis voor deze band is de voorliefde voor de blues die drummer Shannon Larkin ontdekt bij gitarist Tony Rombola tijdens een jamsessie in de studio, terwijl beide heren bezig zijn aan een Godsmack album.

Op bluesgebied brengt The Apocalypse Blues Revue precies wat je mag verwachten. Huilende gitaren en teksten voor de “gewone man”. Tony Rombola zijn gitaarwerk op dit album is erg goed, maar iemand als Joe Bonamassa is toch net even iets beter. Met Bonamassa zitten we natuurlijk gelijk in de top van dit genre, dus het is helemaal niet erg daar iets onder te zitten. Belangrijkste bij de blues is het overbrengen van dat ietwat deprimerende en nostalgische gevoel en dat is dit kwartet zeker gelukt.

De combinatie van ouderwetse blues, een stukje rock en een snufje pop doet het erg goed. Ikzelf houd wel van een stukje blues op zijn tijd en ik voorspel dat dit album nog wel enkele keren in mijn cd-speler te vinden zal zijn. En nu weer snel door naar alles wat true ende kult is.

abrLabel:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting: 

 1. Evil Is As Evil Does
 2. Junkie Hell
 3. Devil Plays A Strat
 4. I Think Not
 5. Whiskey In My Coffee
 6. The Tower
 7. Crossed Over
 8. Blues Are Fallin’ From The Sky
 9. Work In Progress
 10. The Devil In Me
 11. Blue Cross
 12. When The Music’s Over (Bonus Track)

Line Up:

 • Rafer John -Vocals
 • Shannon Larkin – Drums
 • Tony Rombola- Guitar
 • Brian Carpenter – Bass

Links:

Score:

85/100

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren