The Amenta – Myctlan

[b]The Amenta – Mictlan[/b] (demo)

The Amenta, een vijfkoppige formatie uit Australie maakt met deze drie nummers tellende demo CD (11.08 min) “Mictlan” haar debuut.

De muziek valt na enkele luisterbeurten nog steeds niet in één bepaald hokje te stoppen, maar als er dan toch een etiketje op moet, zou ik “snelle experimentele death met een symfonisch randje.” zeggen. De eerste twee nummers zitten vol met onverwachte tempowisselingen, in het eerste nummer, ook Mictlan genaamd, misschien zelfs iets teveel van het goeie. De death stukken zijn matig, maar de symfonische gedeeltes komen beter tot hun recht. De stem is dan echter weer niet overtuigend genoeg en staat ook over het algemeen erg zwak in de mix. Het geheel heeft een zekere industrial aandoende sfeer met zich meegekregen, die zou moeten passen in het imago dat The Amenta voor zichzelf probeert te creëeren: “A dark and disfigured installation of emotion, confronting music for discerning minds.”

Met het derde nummer, Nekvia, krijgen we, in plaats van harde death, opeens iets helemaal anders voorgeschoteld, nl. een experimteel ambient-achtig brouwsel. Dit komt vrij vreemd over, tenzij dit is waar The Amenta eigenlijk heen wil…? Dat is meteen mijn eindconclusie, deze demo zou veelbelovend kunnen genoemd worden, maar The Amenta moet duidelijk haar weg nog vinden, je hoort meteen dat het een nog erg jonge band is, maar ze hebben beslist het potentieel om er iets van te maken. Daarom ga ik zeker hun full CD (Nekvia getiteld) die binnenkort ook zou moeten verschijnen, beluisteren.

Een MP3 kan je downloaden op http://www.theamenta.com