The 3rd Attempt – Egocidal Path

Het debuut Born In Thorns van The 3rd Attempt kon ik goed waarderen en nu, twee jaar later, ligt de opvolger Egocidal Path rondjes te draaien. Dit album komt op 1 december uit en is al enige tijd in mijn bezit. Tijd genoeg dus om een oordeel te vellen.

Punt van kritiek op het debuut was dat de overgangen vrij abrupt waren. The 3rd Attempt laat op de opvolger horen dat ze in dat opzicht vooruitgang heeft geboekt en/of meer tijd heeft genomen voor de composities, want de thrashy riffs smelten mooi over in pure blackmetal-riffs. Gelijk in het openingsnummer wordt daarmee een ferm statement geleverd en klinkt het zowaar catchy.

Ook op Egocidal Path wordt weer het maximale uit de stem van Ødemark gehaald. Hij screamt en buldert heftig van zich af. Sporadisch wordt er clean gezongen, bijvoorbeeld in I’ll Do It Now. Het bevalt me iets minder, maar dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over mij dan over Ødemark. Gelukkig blijft er genoeg te genieten over en schotelt The 3rd Attempt ons acht prima blackmetalnummers voor.

Met Egocidal Path bewijst The 3rd Attempt geen eendagsvlieg te zijn en scoort een hoog cijfer. Liefhebbers van black metal met wat uitstapjes richting thrash en met een goed geluid: aanschaffen.

Score: 81/100

Label:

Dark Essence Records, 2017

Tracklisting:

 1. Blood, Dope And Black’n’ Roll
 2. Into The Light
 3. Reflections About Knives
 4. Egocide
 5. I’ll Do It Now
 6. The Disciples
 7. Black Metal Alchemist
 8. The Oath

Line-up:

 • Ødemark – Vocalen
 • Blood Pervertor – Gitaar
 • Tchort – Gitaar, basgitaar
 • Tybalt – Drums

Links: