Terrordome – Straight Outta Smogtown

Een van mijn favoriete Belgen aan de lijn: of ik misschien een promo van hem wil overnemen? Hij dacht dat het Terrordrome was… Wat is het? Pure thrash René. Oké Bart, kom maar door. Heb je nog wat informatie verder? Euhm… nee. Goed, Google is je vriend als je meer wilt weten dan dat Terrordome uit Polen komt en dat Straight Outta Smogtown de derde langspeler van de band is. De archieven van onze site lieten krekels horen toen ik de naam van de band daar in typte dus daar zal je ook niet veel wijzer van worden.

Lieve Bart, als jij iets pure thrash noemt denk ik aan bands als Testament en Kreator. Terrordome maakt crossover thrash. Meer in de stijl van Municipal Waste en Toxic Holocaust. Je bent verder nog wel lief hoor! Maar liefst veertien nummers treffen we op dit album dat duidelijk de invloed laat horen die punk heeft op thrashmetal. Niks geen strakke melodieën maar georganiseerde chaos voorzien van een zanger die de longen uit zijn lijf staat te schreeuwen om zijn boodschap over te doen komen. Veertien nummers die stuk voor stuk rond de drie minuten aantikken en waarbij de titel de boodschap al weergeeft. Oké, Desordem e Regresso moest ik even opzoeken. Het is Portugees voor wanorde en terugkeer, dat een duidelijk beeld geeft van de intentie.

Voor mij is de speelduur van dik veertig minuten net iets te lang om me te blijven vermaken. Na een half uurtje ongeveer ben ik wel klaar met de redelijk saai wordende wanorde. Voor een groot deel ligt dat aan de zang die voor mijn smaak gewoon te schreeuwerig is. Strak uitgevoerd hoeft het allemaal niet te zijn natuurlijk, daar is het de muziek niet voor, en dat is ook niet hetgeen dat me doet afhaken. Dit is voor liefhebbers van recht toe recht aan, in je gezicht crossover thrash. Geen hoogvlieger verder.

Score:

70/100

Label:

Selfmadegod Records, 2021

Tracklisting:

 1. Terrorizing the Nation as the Best Way to Thwart Shameful Schemes
 2. Possessed by Blyat
 3. Worried Again
 4. Steel on the Road
 5. Plastic Death
 6. Your Personal Comfort Versus the Global Disaster
 7. Desordem e Regresso
 8. Into the Void
 9. Ego-Boost Downfall
 10. Money Kills
 11. Demolition
 12. I Don’t Care
 13. Conspiracy
 14. The Day They Left Their Graves

Line-up:

 • Uappa Terror – Gitaar, Zang
 • Paua Siffredi – Gitaar
 • Simon – Bas
 • Friggi Mad Beats – Drums

Links: