Terror – Sink To The Hell

Wie kent het bevlogen Terror niet? Zelfs metalheads zullen de band kennen of herkennen aangezien de Amerikanen altijd wel op festivals als Graspop te zien zijn. Daarnaast bracht Terror met Lowest Of The Low uit 2003 een indrukwekkend debuut op de markt dat de hardcorewereld op zijn grondvesten liet schudden. Inmiddels staat de teller op zeven albums en zijn er genoeg EP’s verschenen om een muur mee te bekleden. Sink To The Hell mag in dat rijtje en bevat vier nummers die nog op de plank zijn blijven liggen.

Alle vier de nummers zijn los van elkaar in een eerder stadium door hetzelfde label WAR Records al uitgebracht op single, maar vanwege de beperkte oplagen van alle schijfjes is er nu gekozen voor één complete EP. De verzamelaars kunnen hun lol weer op aangezien ook dit plaatje in verschillende versies te koop zal zijn. Sink To The Hell en The New Beginning zijn twee overgebleven tracks ten tijden van Live By The Code (2013). Dat klinkt weliswaar denigrerend maar inmiddels weten we dat Terror garant staat voor kwaliteit, zelfs met overblijfselen uit een eerder stadium. Beide tracks leunen op vette gitaarriffs, groovende drums en vlotte tempowisselingen. Het loggere Don’t Need Your Time gaat in de toekomst weer garant staan voor sing-alongs en dat is niet geheel vreemd aangezien dit nummer het soortgelijke album Keepers Of The Faith niet heeft gehaald. Datzelfde geldt voor het meer oldschool-georiënteerde You Lost All Respect dat met een moddervette break en bijdragen van Jesse Barnet (Stick To Your Guns) de meest overtuiging achterlaat. Traditiegetrouw is het feest bij Terror na negen minuten weer voorbij.

Hoewel Scott Vogel zijn abraham-status nadert, is een hoest van de zanger in een glas water nog steeds genoeg om er energiedrank van te maken. De man ademt hardcore en ook deze EP stemt weer tevreden. Met Sink To The Hell brengt Terror op een slim moment een interessante EP uit voor zijn fans, die tevens zorgt voor wat centen in de lade maar ook hardcore laat horen zoals we dat graag hebben. Op naar een nieuw album nu!

Label:

WAR Records, 2020

Tracklisting:

  1. Sink To The Hell
  2. Don’t Need Your Time
  3. A New Beginning
  4. You Lost All Respect

Line-up:

  • Scott Vogel – Zang
  • Martin Stewart – Gitaar
  • Jordan Posnar – Gitaar
  • Chris Linkovich – Basgitaar
  • Nick Jett – Drums

Links: