Terrible Headache – Der Rote Baron

Tweede album van Terrible Headache, een Duitse band die in 1998 het album Zeit für Gedanken uitbracht na acht jaar zoeken naar een sound. De band deed in punk en evolueerde naar thrash metal. Op Der Rote Baron kiezen ze resoluut voor thrash metal, zij het met een dosis Duitse hardrock. Volledig in het Duits, een goede oefening voor bijvoeglijke naamwoorden trouwens.

Terrible Headache doet inhoudelijk nog steeds punkgewijs vele aanklachten tegen deze moderne tijd met zijn moderne problemen en het uitblijven van moderne oplossingen. In feite is de samenstelling van de nummers eveneens een punk/hardcore gebeuren, maar dan met een Duitse hardrock-feel (rijmelarij en zanglijnen) en een getriggerde trash aankleding met hier en daar een metalen uitschieter. Veel raars is het zeker niet, los van een geslaagde riff die langer blijft hangen dan een luisterbeurt. De band lijkt zich wel te amuseren en wisselt graag af achter de microfoon, wat de indruk geeft dat hij ook vrij goed op elkaar ingespeeld is zonder dat er productiegewijs wat rechtgezet wordt.

Echt lyrisch kan ik niet zijn over deze plaat. De lat ligt laag maar wordt moeiteloos gehaald. De Duitse tekst heeft wel wat, maar daar moet je dan weer Duits voor kennen. Luistertips heb ik niet, het titelnummer van Der Rote Baron neem je best als je toch een inspanning wilt doen.

Score:

63/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Die Welt brennt
 2. Der rote Baron
 3. Egoist
 4. Amok
 5. Häschen in der Grube II
 6. Der Wind
 7. Stosstrupp
 8. Der Traum
 9. Die neue Welt
 10. Der Panther

Line-up:

 • Christian Busch – Gitaar
 • Markus Merfeld – Gitaar
 • Ralf Krier – Bas, keel
 • Timo Zenner – Drums

Link: