Terrana – Terrana

Terrana – Terrana

Nadir Music, 2015

Mike Terrana. Soms krijg ik een beetje het idee dat deze drummer voor een zak snoep en reiskostenvergoeding je plaat intrommelt, zo aanwezig is de sessiemuzikant binnen het metal- en rockwereldje. In het verleden heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend bij een hele resem aan welbekende namen als Axel Rudi Pell, Yngwie Malmsteen, Masterplan, Rage en onlangs nog met ex-Nightwish-zangeres Tarja Turunen als live-drummer en op hun gezamenlijke release Beauty and the Beat. Mike Terrana is overal, altijd. En nu ook met zijn nieuwste soloproject Terrana, al had hij dat misschien beter niet kunnen doen.

Om met de deur in huis te vallen is dit debuutalbum van Terrana degelijk, waarmee eigenlijk alles gezegd is. De drums zijn prima, de zang is okay, het bas- en gitaarspel in orde en de songs, tja, degelijk. De twaalf songs die de revue passeren klinken prima, maar zijn zo weinig opzienbarend dat ze zo weer vergeten zijn, waarbij je na één luisterbeurt eigenlijk wel uitgeluisterd bent. “Zo, dat hebben we ook weer gehoord, laat ik iets anders opzetten.” En bij anders bedoel ik in dezen iets beters.

Kent deze plaat dan geen hoogtepunten? Om heel eerlijk te zijn: niet echt. Around the World en Liquid Dynamite zijn heel aardig, maar als je vijftig minuten aan nostalgisch klinkende rock ‘n roll biedt en het hoogtepunt van je plaat is een op zich alleraardigste cover van Mountain’s Mississippi Queen moet je als band echt bij jezelf te rade gaan. Een plaatje voor de allesvreter met een te volle portemonnee.

Terrana - Terrana
Tracklisting:

  Hang Tough
 1. Liquid Dynamite
 2. Hold On
 3. Let it all Go
 4. It’s Over Now
 5. Hell on High Heels
 6. Around the World
 7. Show Down
 8. Mississippi Queen
 9. One Way
 10. Shake Me
 11. Ridin’ the Rails

Line-up:

 • Fabri Kiarelli – gitaar, zang
 • Alberto Bollati – bas, zang
 • Mike Terrana – drums

Links: