Terrafyght – Beneath

Collega Yves was na het luisteren van de EP, Superstorm, zeer benieuwd naar het eerste album van de Nederlandse band Terrafyght. Goed nieuws voor Yves en andere liefhebbers van die EP, want dat album is nu verschenen en Beneath is de titel van de plaat.

Melodieuze hardrock is het hokje waar de band zichzelf in plaatst en (hoewel niet onjuist) doet zichzelf hiermee te kort. De melodieën zijn namelijk in een stevig jasje verpakt. De elf nummers op Beneath komen stuk voor stuk serieus en professioneel over.

 


Dik drie kwartier is het luisteren naar op fijne gitaarriffs georiënteerde songs, die overigens goed gemaakt zijn. De nummers steken goed in elkaar en komen daardoor ook over op de luisteraar. Persoonlijk luister ik liever naar iets lossere muziek en mede daarom is de score ook iets lager uitgevallen. De kwaliteit van deze stevige rock dringt echter ook mijn oren in. Uitschieters zitten er voor mij niet tussen. Het hele album is  van dusdanig hoogstaande kwaliteit, dat een hoge lat is gelegd.

 

Label:

RVP Records, 2016

Tracklist:

 1. Bound For Glory
 2. The Human Contribution
 3. Shoot For The Moon
 4. Estranged
 5. Resistance
 6. Driven
 7. My Vendetta
 8. Electic Maze
 9. Riders Fate
 10. Urban Damnation
 11. Hollow Words

Line-Up:

 • Chris Coenen – Zang & Gitaar
 • Pat Waltmans – Gitaar
 • Maurice Brouwers – Bas
 • Joep Beckers – Drums

Links:

Score: 80/100

Bewaren

Bewaren