Terminal Violence – Warhole

Spanje. Niet het eerste land waar je aan denkt als het om thrash gaat, maar met recente succesen van Crisix en Angelus Apatrida lijkt het land toch een goede voedingsbodem te zijn voor een lekker portie thrash. Terminal Violence wil de volgende naam zijn in het rijtje met Spaanse thrashbands en brengt zijn eerste werk, een EP met de titel Warhole.

Wat mijn aandacht voor deze EP direct wist te grijpen was de hoes. We zien een kunstwerk dat doet denken aan vele bekende hoezen uit de tachtiger jaren, gemaakt door Ed Repka. Geen idee of dit werk ook van zijn hand afkomstig is, maar het heeft er de nodige schijn van. Nou is zo’n stukje kunst mooi natuurlijk, maar wij zijn hier om de muziek te bespreken en als dat bagger is kan geen enkele hoes je redden.

Gelukkig voor Terminal Violence zit het op muzikaal gebied ook goed. Net als de hoes brengt ook de muziek je terug naar eind tachtiger/begin negentiger jaren, de hoogtijdagen van de thrash. Toch hoor ik op Warhole ook de nodige moderne invloeden van een band als Municipal Waste, wat net even wat meer snelheid aan de nummers meegeeft. De band heeft heerlijke riffs weten te maken en gemengd met shreds die je thrashhart sneller doen slaan. Zanger Tolo wisselt zijn hoge schreeuwende stem soms af voor een wat rustigere variant. Een variatie die het luisterplezier alleen maar ten goede komt.

Slechts vijf nummers op Warhole, maar wel een krappe twintig minuten die mij naar veel meer doen verlangen. Beste heren van Crisix en Angelus Apatrida, als jullie weer op tournee gaan, willen jullie de heren van Terminal Violence meenemen alstublieft? Wat een vette line-up zou dat worden zeg!

Label:

Eigen Beheer, 2023

Tracklisting:

  1. Riddle of a Nightmare
  2. Wild Beasts
  3. Zombie Mosher
  4. Soldiers
  5. Burial of Thought

Line-up:

  • Miquel – Bas
  • Hector – Drums
  • Tolo – Zang
  • Edgar – Gitaar
  • Pal – Gitaar

Links: