Ten – The Dragon And Saint George

Ten – The Dragon and Saint George
Rocktopia Records, 2015

De Britse formatie Ten draait al sinds 1995 mee in de hardrockscene en brengt met The Dragon and Saint George een vijfde EP, een klein half jaar na de release van twaalfde langspeler Isla De Muerta, waarover collega Yves reeds schreef. Dit kleinood brengt weinig nieuws met zich mee, maar maakt het daarom voor liefhebbers van melodische hardrock met catchy melodieën niet minder prettig.

Goedbeschouwd staan er slechts drie nieuwe nummers op The Dragon and Saint George. Twee songs kenden we namelijk al van Isla de Muerta en een derde stond op diens voorganger Albion. Het meest in het oog springende nieuwe nummer is Is There Anyone With Sense, dat niet verhaalt over gebroken liefdes of draken en ander sprookjesgeneuzel, maar een protestsong is tegen terrorisme. Niet alleen tekstueel, maar ook muzikaal wijkt de song af van de rest van het materiaal op deze EP, met coupletten die sterk neigen naar bluesrock à la Gary Moore. De overige nieuwe nummers, Musketeers: Soldiers Of The King en The Prodigal Saviour zijn (nóg) melodischer van aard en hebben hier en daar wat weg van de meest recente werken van Magnum.

De songs op The Dragon and Saint George zijn nergens baanbrekend en deze release is waarschijnlijk alleen interessant voor de echte Ten-fans, maar dat neemt niet weg dat dit gewoon prima muziek is. Rechttoe, rechtaan hardrock met een goed gevoel voor melodie en harmonische solo’s, voor liefhebbers van hierboven genoemde acts, Europe en The Scorpions.

Tracklisting:
Audiotopsy- Natural Causes

 1. The Dragon And Saint George
 2. Musketeers: Soldiers Of The King
 3. Is There Anyone With Sense
 4. The Prodigal Saviour
 5. Albion Born
 6. We Can Be As One

Line-up:

 • Gary Hughes – Vocalen & gitaar
 • Dann Rosingana – Gitaar
 • Steve Grocott – Gitaar
 • John Halliwell – Gitaar
 • Darrel Treece-Birch – Keyboards & effecten
 • Steve Mckenna – Bas
 • Max Yates – Drums & percussie

Links: