Temptress – The Orb/Woman

Temptress probeert met een single de harten van heavymetalliefhebbers te winnen. Het is een debuut, maar dan een heel kort debuut. De muziek betreft ouderwetse NWOBHM, met zo’n psychedelisch randje, zoals we dat kennen van Blue Öyster Cult. De hoeveelheid bands in het NWOBHM-genre rijst tegenwoordig de pan uit. De single zit dan ook boordevol met riffs en ideeën die we allemaal al eens eerder hebben gehoord. Het is geen saaie tjak, maar het straalt ook geen direct koopsignaal uit.


The Orb start met een psychedelische solo, waarna een gezellig koor de doffe gitaren laat doorkomen. Een korte rust en de vocalen met een hoop reverb erop volgen, ook in samenzang. Het spreekt aan dat die vocalen relaxed overkomen. De reverb is duidelijk ingebracht als vervanger voor een mogelijke autotune. Dit alles om te verbergen dat de zanger niet zo best toon kan houden. Het heeft wel een bepaalde charme. De productie is van ouderwetse klasse, en zodra gesoleerd wordt, creëert dat een scherper gitaargeluid. Het eindigt met een gilletje. Op Woman zijn de vocalen nog wat minder sterk. De sfeer is hier echter wederom lekker nostalgisch en het refrein hakt erin met een aansluitend dikke solo. Beide nummers hebben een soort licht psychedelisch, religieuze ondertoon door de teksten en koorzang.

Word je niet afgeschrikt door een bekend geluid en reverbende vocalen? Check het maar eens wanneer je tijd over hebt. Er is absoluut geen haast bij. Temptress doet niets nieuws, maar doet het op zich wel lekker.

Label:

Dying Victims Productions, 2019

Tracklisting:

  1. The Orb
  2. Woman

Line-up:

  • M. Dee – Vocalen, drums
  • F. Blade – Gitaar
  • D. Reemer – Basgitaar

Links: