Temptation’s Wings – Skulthor Ebonblade

De eerste jaren vanaf de oprichting in 2005 verliepen niet echt soepel voor het uit North Carolina afkomstige Temptation’s Wings. Allereerst waren er de nodige line-up wisselingen en pas in 2010 kwam er een echt levensteken middels een demo. Na vervolgens twee EP’s is er dan nu het debuutalbum Skulthor Ebonblade.

Waarom de band zich nog steeds beschouwd als een doomtrio, is mij na het beluisteren van dit album compleet onduidelijk. Waar op de twee EP’s een soort van thrashy doom ten gehore wordt gebracht, ligt de nadruk nu toch meer op de thrash en spierballenmetal, getuige de gortdroge, hakkende riffs die, op het snellere I Destroyer na, over het algemeen in een gematigd tempo worden gebracht. Echt spannend wil het helaas allemaal niet worden. Pas aan het eind van het album komen middels de laatste twee nummers nog wat flarden aan doominvloeden bovendrijven en deze nummers vallen dan ook wat meer op.

Doomfans zullen niet echt uit de voeten kunnen met dit album, terwijl het voor de fanatieke thrashliefhebber te gezapig is. Daar brengt het conceptverhaal over de stoere krijger Skulthor geen verandering in. Wellicht interessant voor diegenen die het laatste werk van Grand Magus wel kunnen waarderen. Ten opzichte van de digitale versie bevat de cd overigens nog een akoestische bonustrack. Het is maar dat u het weet.

Score:

62/100

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Burning of Hjalmar
 2. I Destroyer
 3. Into the Maelstrom
 4. To Forge a Legend (Ulfbehrt)
 5. Lair of the Gorgon Queen
 6. Treachery of the Blind Raven
 7. Witches of Dredmoor
 8. My Name was Skelthor

Line-up:

 • Micah – Gitaar, Zang
 • Wilford – Bas
 • Jason – Drums

Links: