Telerumination – Telerumination III

Het Amerikaanse duo Telerumination bracht zojuist voor de derde keer een album in eigen beheer uit. Het bevat opnieuw minimalistische ambient met scherven van black metal, en het zal aan weinigen besteed zijn. Een korte beschrijving geven is moeilijk, maar we doen ons best.

Beeld je een sessie van Xasthur in met een Malefic die recupereert van een verschrikkelijke kater, terwijl hij oude Italiaanse horrorfilms aan het bekijken is. Alle elektronische effecten worden uitgetest, tot op het punt dat alles als powernoise begint te klinken. Naarmate de plaat vordert, begint er wat schwung in te komen en hoor je invloeden vanuit de wereld van de darkwave, death electronics en kille EBM. Alles wordt continu gebracht in een psychedelisch sfeertje en met een blackmetalachtige grimmigheid, zelfs het afsluitende triphopperige noisenummer Schrödinger’s Blood.

Echt slecht vind ik dit niet, eerlijk gezegd. Alleen ja, in nuchtere toestand is dit moeilijk te verteren en sowieso zal dit voor bijna iedere normale muziekliefhebber een complete no go zijn, hoe zat of high ze ook kunnen worden. Geen score dus.

 

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

  1. Rats and Knights
  2. A Gauze of Aether
  3. Drinking with the Past
  4. Foundation of Dusk
  5. Schrödinger’s Blood

Line-up:

  • Liam Weir – programmering, synth, terreur
  • Namtaräum – drums, banjo, gitaar, keel

Links: