Teethgrinder – Nihilism

Het Nederlandse Teethgrinder komt ruim een jaar na hun debuut Misantrophy met opvolger Nihilism. Enkele bandleden zijn ook actief in andere bands  en de band speelt regelmatig live, ook buiten de landsgrenzen. Het is me op dit moment niet bekend of er overgebleven restanten van Misantrophy op deze cd zijn verschenen of dat de band gewoon lekker productief is. Feit is wel dat Nihilism een korte maar energieke cd is geworden.

De springerige, schreeuwerige crust/gindcore van Teethgrinder wordt afgewisseld met intro’s die soms dwars door de muziek heen gaan en op die manier een goede afwisseling vormen. Somnnbulant is een lekkere openen er geeft weer wat we kunnen verwachten: agressie in het kwadraat. God-zal-me-kraken, wat zijn deze mannen boos. In The Pain Exceeds The Fear gaat het tempo wat omlaag en dan komt er een onderhuidse spanning bovendrijven die bol staat van de ingehouden woede. Goed voor de afwisseling ook!

Het afsluitende Bite The Hand That Feeds is het langste nummer en een terechte afsluiter. Nog een keer wordt de agressie uit je speakers geknald en komen de invloeden van Nasum, Converge en Fäulnis naar boven voor een dikke zes minuten epische grind. Ja het kan!

Teethgrinder heeft slechts negen nummers in iets meer dan een half uur nodig om je de steunzolen uit je schoenen te jagen. Op zondag 27 november wordt Nihilism in Hedon live gepresenteerd en zal het album in zijn geheel live worden gespeeld. Het is te hopen dat het dak van Hedon er aan het eind van de avond nog op zit…

teethgrinder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Label:

Lifeforce Records, 2016

Tracklisting:

 1. Somnanbulant
 2. The Soil Has A Thirst For Blood
 3. Isolation
 4. The Pain Exceeds The Fear
 5. Force Fed Ideologies
 6. Carnist
 7. Sicarius
 8. Pale Flowers
 9. Bite The Hand That Feeds

Line-up:

 • Jonathan Edwards – Vocalen
 • Mart Wijnholds – Gitaar
 • Jabe Piter Faber – Basgitaar, vocalen
 • Wieger Jan Scheper – Drums

Links:

Score: 81/100