Tast of Insanity – ANIMA Promo 2001

[b]Taste of Insanity – ANIMA[/b]

Tsja, na een dag hard werken lag deze CD in de bus. ANIMA heet dit schijfje van de band genaamd [b]Taste of Insanity[/b]. Diegene die vaker mijn rescensie lezen weet dat ik een chauvinist ben, het hollandse product vindt ik belangrijk. Daarom ga ik jullie nu vertellen dat een ieder die van Pro-pain, Machine Head, Pantera houdt dit schijfje moet kopen.

Waarom? Deze jongens laten de nummers swingen, ze brengen er gevoel in en wat ritmische effecten, sfeer effecten op de gitaar hier en daar en toch… beukt het je speakers uit.

Waar de bovengenoemde bands naar mijn mening vaak tekort schoten aan diversiteit in geluid, zang en nummers slaagt Taste of Insanity er goed in om met dezelfde brute power net iets meer diepgang in de nummers te brengen. Af en toe neigt het naar trash, dan weer naar death, dan weer naar hardcore, een vleugje nu-metal misschien, eigenlijk geven ze de nummers gewoon een eigen sfeertje mee waardoor de CD niet verzand in herhaling. De zang vliegt bijvoorbeeld ook van grunt, naar krijs, naar gefluister, naar zang. Kortom ook voor de zanger de grootste complimenten. Nederland heeft er een brulbek van grootste klasse bij.

[b]Tracklisting[/b]
[img]http://www.zwaremetalen.com/image/anima2.jpg[/img] Tracklist:
1) Slave
2) Evil Element
3) Raptured
4) Feeding on a lower mainline
5) Provoke the invoked one’s
6) 2#Second,
7) Fuel for fear,
8) Strangled in,
9) Awaken

Af en toe worden de composities wat rommelig, zeker niet het spel. Ik las op de website dat de drummer een ongeluk had en eer nu weer bovenop is. Dat kun je wel zeggen, ja. Heerlijke dubbelebass partijen, die zeker niet vervelen en af en toe van die leuke maatgrapjes. Maten die stiekum verspringen of een tel extra pauze, niet teveel maar je hoort ze hier en daar wel.

Vooral ook te danken aan de productie, want die is ook erg goed. Alles is netjes in verhouding. Al met al een puik agressief klinkend CDtje, die goede tijden weer doen herleven.

Internet: [url]http://www.tasteofinsanity.nl/[/url]