Taskforce Toxicator – Reborn In Thrash

Taskforce Toxicator is opgericht in 2017 en Reborn In Thrash is de tweede EP van dit Duitse vijftal. We hebben hier te maken met vijf ruimte-huurlingen die via de muziek hun verhalen vertellen. Ze doen dit heel verrassend door middel van thrash. Muzikaal schuurt Taskforce Toxicator tegen de oude bay-erea stijl aan, terwijl de toevoeging van de zang juist weer meer voor een cross-over geluid doet zorgen. Alsof Exodus gebruikmaakt van de zanger van Suicidal Tendencies zo ongeveer.

Met de vijf nummers die op deze EP staan, weet de band een goed visitekaartje af te geven. Zo is op opener en titelnummer Reborn In Thrash te horen dat de Duitsers goed uit de voeten kunnen met een wat meer recht toe recht aan geluid. Volume open en knallen maar, dat idee. Op overige nummers laat de band horen tot meer in staat te zijn. Vanwege het imago dat de band zich heeft aangemeten is het niet verrassend dat de heren ook prima in staat zijn om een verhaal te vertellen via hun songs.

Op de lange termijn kan het gekozen imago de band nog wel eens dwars gaan zitten. Hoeveel verhalen kun je tenslotte vertellen over een vijftal ruimtereizigers zonder dat het eentonig wordt. Op muzikaal gebied laat Taskforce Toxicator echter horen minder eentonig te zijn dan zijn gekozen personages doen vermoeden. Voor een lekker portie thrash ben je hier in ieder geval aan het goede adres.

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

  1. Reborn In Thrash
  2. Space Maneuver
  3. Genetic Failure
  4. Alien Facemelter
  5. Oppressor

Line-up:

  • Fabian Koch – Zang
  • Lars Wenning – Gitaar
  • Dominik Rothe – Gitaar
  • Oli Frank – Bas
  • Lysander Gerding – Drums

Links: