Tartarus – Of Grimness and Atrocity

Tartarus – Of Grimness and Atrocity
Haarbn Productions, 2014

Het moest er een keer van komen, natuurlijk. Het Midden-Oosten begint zich stilaan ook te roeren op gebied van extreme metal. Niet dat er voordien geen bands uit die regio kwamen, daar niet van; maar de kwaliteit was vaak toch een beetje van het kaliber kijk-mama-ik-kan-ook-blackmetal-maken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Anno 2015 ligt dat dus anders. Regelmatig duiken er sterke releases op uit de meest onmogelijke locaties. Tartarus komt uit Dubai en legt de lat met deze debuut-ep meteen hoog.

Of Grimness and Atrocity is blackmetal Noorse stijl. Niks meer, maar zeker ook niks minder. Het is nauwelijks voor te stellen dat dergelijke kille en grimmige muziek zijn oorsprong vindt in een regio waar zon, woestijn en hoge flatgebouwen de dienst uitmaken. Drie nummers lang – vier als je de intro meerekent – krijgen we dus zwart metaal met hints van een gematigde Immortal en de wat oudere Emperor. Dat er wordt afgesloten met een cover van die laatste band is dan ook nauwelijks verwonderlijk.

Of Grimness and Atrocity is een EP waar men zich allerminst hoeft voor te schamen. Meer zelfs, Tartarus slaagt erin mij warm te maken voor toekomstige releases. Ik ga ze in elk geval in het oog houden.

Tracklisting:Tartarus - Of Grimness and Atrocity

  1. Seshot
  2. Axes (of Hatred)
  3. Cosmic Storms
  4. Of Grimness and
  5. I am the Black Wizards

Line-up:

  • Zymolust Ravenson – Gitaar & zang
  • Bader “Ghocifer” Nauman – Basgitaar
  • Rippon “Obscurus” Madtha – Drums
  • Kris Kudla – Gitaar

Links: