Tarragona – Shall We Remain?

Tarragona – Shall We Remain?
Eigen beheer, 2014

Tarragona bestaat uit vier jonge jongens van zo rond de twintig jaar en werd aan het begin van dit jaar opgericht. Vanaf dat moment hebben ze de wind aardig mee en gaan de dingen snel. Tarragona werd uit vele tientallen bands verkozen om door het Zwolse poppodium Hedon een jaar lang ondersteund te worden in de vorm van gratis oefenruimte (waar de band vier keer per week gebruik van maakt), bandcoaching en promotie in de vorm van optredens en persberichten. Op Shall We Remain stellen ze zichzelf muzikaal voor.

De vier nummers op deze ep duren ruim 24 minuten, men kijkt dus niet op een riffje meer. Tarragona noemt zelf hardrock en heavy metal in het straatje van Pantera, Alter Bridge en System Of A Down als belangrijkste invloeden. Nogal een allegaartje aan stijlen. Dat het gelukt is deze invloeden te verweven en toch een eigen stijl te ontwikkelen komt het sterkst naar voren in het titelnummer van deze ep.

De sound is erg professioneel, zeker voor een jonge band. Oude zielen in een jong lichaam? De composities klinken goed doordacht, de overgangen zijn vloeiend en over kleine details is nagedacht. Zonder de andere bandleden tekort te willen doen wordt de hoofdrol opgeëist door Wildeboer die met zijn krachtige en heldere stem een portie melodie aan de muziek toevoegt die goed past bij het heavy gitaarwerk. Zoals het een zichzelf respecterende hardrockband betaamt beschikt Tarragona ook over een rustige kant. Deze komt aan bod in het afsluitende Whisper In The Wind waarin bij Led Zeppelin leentjebuur wordt gespeeld.

Tarragona bewijst op deze ep dat ze het in hen gestelde vertrouwen meer dan waard zijn. Het is nu aan hen dit verder uit te bouwen. In de titel van deze ep zit de vraag verholen of Tarragona zal blijven. Dit staat natuurlijk in de sterren geschreven maar als de kwaliteit van de muziek van hetzelfde niveau blijft dan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Tracklisting:
Tarragona - Shall We Remain?

  1. The Insane
  2. Deathrace
  3. Shall We Remain?
  4. Whisper In The Wind

Line-up:

  • Vidal Wildeboer – Vocalen, gitaar
  • Lennart van Kampen – Gitaar
  • Steven van der Hulst – Basgitaar
  • Stef Hoekjen – Drums

Links: