Tankard – One Foot In The Grave

Tijd om je bierpul erbij te pakken, want het is feest! Tankard bestaat dit jaar namelijk vijfendertig jaar en dat moet gevierd worden natuurlijk. Dat doen de heren met een nieuw album getiteld One Foot In The Grave. Wie zei dat Duitsers geen humor hebben?

Tankard staat er niet bepaald bekend om dat er een reden om bier te drinken nodig is en normaliter is dat terug te vinden in de songtitels. Echter, de band schijnt met de jaren wat serieuzer te worden, want we treffen niet één nummer over bier of andere drank op dit album. Of dit betekent dat de band in zijn geheel op de serieuze tour gaat? Bekijk de video hier onder maar even.

Eerlijk is eerlijk, bovenstaand is enigszins een uitzondering. One Foot In The Grave is misschien wel het meest serieuze album van Tankard tot nu toe. Titels als Syrian Nightmare of The Evil That Men Display spreken wat dat betreft voor zich. De serieuzere teksten hebben natuurlijk ook invloed op de muziek, die gelijk ook een stuk volwassener klinkt, terwijl het nog steeds overduidelijk Tankard is.

Tankard mag dan misschien met eén voet in het graf staan, de heren weten nog donders goed hoe ze een goed album moeten maken en bewijzen met One Foot In The Grave dat ze meer zijn dan een stel bierzuipers. Ik zeg: Op de volgende vijfendertig jaar heren, proost!

Score:

80/100

Label:

Nuclear Blast, 2017

Tracklist:

 1. Pay To Pray
 2. Arena Of The True Lies
 3. Don`t Bullshit Us!
 4. One Foot In The Grave
 5. Syrian Nightmare
 6. Northern Crown (Lament Of The Undead King)
 7. Lock`Em Up!
 8. The Evil That Men Display
 9. Secret Order 1516
 10. Sole Grinder

Line-Up:

 • Gerre – Zang
 • Andi Gutjahr – Gitaar
 • Frank Thorwarth – Bas
 • Olaf Zissel – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren