Tankard – Hymns For The Drunk

Tankard afdoen als een party-band, waarbij alles om bier, zuipen en feesten gaat is veel te kort door de bocht. Oké, de band presenteert zich al ruim een kwart eeuw (!)  als een band waarbij alles, de teksten voorop, draait om het zoveel mogelijk consumeren van bier, maar in de kern is het gewoon een goede Duitse thrashband.

Op Hymns For The Drunk krijgen we volgens de bijgeleverde biografie het beste uit de periode 2002- 2010 voorgeschoteld. Een kleine blik op de tracklist laat zien dat dit niet geheel klopt, want er staan wel degelijk nummers op Hymns For The Drunk die ouder zijn. Hoe dan ook, Tankard laat zien dat het aan het begin van het millennium op een creatief hoogtepunt in zijn carrière was. Daarnaast werd er in deze periode, in tegenstelling tot de beginjaren, wel een degelijke productie neergezet. Mede hierdoor komen de nummers prima tot hun recht en is het van begin tot eind genieten geblazen.

Fans van Tankard hebben de albums uit genoemde periode natuurlijk al lang in huis. Mocht je kennis willen maken met Tankard, dan is Hymns For The Drunk een prima verzamelaar.

Label:

AFM Records, 2017

Tracklisting:

 1. Rectifier
 2. Need Money For Beer
 3. New Liver Please!
 4. Slipping From Reality
 5. Die With A Beer In Your Hand
 6. We’re Coming Back
 7. We Still Drink The Old Ways
 8. The Beauty And The Beast
 9. Metaltometal
 10. Zombie Attack
 11. Empty Tankard
 12. The Morning After
 13. Medley (Alcohol Puke, Mon Cheri, Wonderfull Life)
 14. Octane Warriors
 15. Stay Thirsty
 16. Time Warp
 17. Rules For Fools

Line-up:

 • Andreas Geremia – Vocalen
 • Andreas Gutjahr – Gitaar
 • Frank Thorwath – Basgitaar
 • Olaf Zissel – Drums

Links: