Taarma – Beyond the Cemetery Gates

Taarma – Beyond the Cemetery Gates

Ancient Dreams Records, 2008

Taarma uit Pakistan maakte met zijn vorige albums een vrij goede indruk op mij. De depressieve black metal is aan een opmars bezig, en dus krijgt ongeveer iedere band die er zich aan waagt wel een kans. Deze eenmansband is de creatie van Black Emperor Jogezai. Deze man woont volgens bepaalde bronnen in de grensstreek tussen Pakistan en Afganistan, waar een constante dreiging heerst van aanslagen en andere terreur. Toch vond deze man weer de tijd om 200 tapes te verspreiden, een glansprestatie. Het oeuvre van deze Pakistaan maakte zoals vermeld al indruk op mij, al waren niet alle werkjes even sterk. Afwachten dus.

Na een eerste luisterbeurt ben ik niet echt tevreden met wat ik aanhoord heb. De sfeer is alleszins weer zo deprimerend als chronische diarree, daar zit alles nog prima in elkaar. Echter, de herhaling is iets te erg geworden, en vooral de willekeur in de drumpatronen… een gebrek aan talent uitbuiten door er geen energie meer in te steken en het van de hand te doen als cult, zo ver ga ik niet mee. In het begin kun je de nonchalance nog wijten aan de Qat-twijgjes of de opium die er haast vrij verkrijgbaar is, maar na een tijd krijg je het toch op de heupen. De drumcomputer staat bijna in canon geprogrammeerd met de rest van de muziek, alsof de PC van keizer Jogezai teveel tijd nodig heeft om de klanken door te sturen. Het lijkt alsof de echo van de drum harder staat dan de impuls zelf?! Striborg heeft ook al zoiets geprobeerd, en dat werd eveneens geen succes. Ook de gitaar ondergaat hetzelfde procédé in enkele passages. Het lijkt wel een mislukte kopie van de MoRt cd van Blut Aus Nord of van een willekeurige cd van Xasthur . De samenhang van de instrumenten is soms compleet verdwenen. De sound zelf is te vergelijken met een mix van Wedard en I Shalt Become.

Ik ben altijd te vinden voor metal uit exotische of metalvreemde landen, zoals Rudra uit Singapore of Kekal uit Indonesië . Spijtig voor Taarma, maar deze tape prijs ik niet aan. Ben je fan van depressieve black, check dan eens Remnants of a Tormenting Black Shadow van deze groep. Niet dat je een echte miskoop doet met deze tape, want voor een paar euro heb je die al in je bezit, en het is goedkoper dan een doos Lunesta.

Tracklist:
Crikey_Future_of_the_Loss_medium

  1. Wolves Howl In Their Memory
  2. Lost Martyrs of Tora Bora
  3. Beyond The Cemetery Gates
  4. As the Night Becomes a Funeral
  5. Suffering a Sickening Death
  6. Untitled

Line-up:

  • Black Emperor Jogezai – All Instruments & Vocals

Links: