T.O.M.B. – Fury Nocturnus

Achttien jaar bestaat T.O.M.B. (Total Occultic Mechanical Blasphemy) en daarin zijn dertien releases verschenen. De ene nog obscuurder dan de andere. Bandleden No-One, B. Zimimay en Samantha Viola luisterden veelvuldig naar dingen als Abruptum, Havohey, Sunn O))) en Wardruna, en dat is er ook aan af te horen. Dit kun je van Fury Nocturnus verwachten.

Dark ambient, funeral doom, ritmische industrial, martial noise en torture black metal vol wanen en hallucinaties. De rest is onbestemd lawaai. T.O.M.B. daalt af naar demonische dieptes en graaft er putten om zichzelf in weg te steken. Niet alleen figuurlijk trouwens. Veel van de geluiden op deze plaat zijn door de bandleden opgenomen in verlaten psychiatrische ziekenhuizen en gecreëerd met menselijke botten (tegen grafzerken). Je gelooft het misschien niet, maar veel van de percussiee op dit album is uitgevoerd door Mayhem-drummer Hellhammer, op het graf van Euronymous... Neen, ik vind het niet uit.

Erik Danielsson van Watain zorgde voor het artwork van dit vreemde plaatje, dat eigenlijk meer begeestert dan dat het muzikaal indruk maakt. Nekro ende kvlt, dat dan weer wel, voor de volle 666%. Check maar even de video van Abysmal Channeling, die nu online te bekijken is.

Label:100726-t-o-m-b-stelt-voor-fury-nocturnus-1151991

Peaceville Records, 2016

Tracklisting:

 1. Into wotan flames
 2. Awake
 3. Darkness
 4. Death tunnel scars
 5. Glorious triumphant
 6. Belial
 7. Ignite the torch again
 8. Portal 502
 9. Hoards rise now
 10. Oblivion dawn
 11. Mystic blood scyring
 12. Fury nocturnus
 13. Battle winds of desecration

Line-up: 

 • No-One
 • B. Zimimay
 • Samantha Viola

Links:

Score: 75/100