System Overthrow – Promo

System Overthrow – Promo
Eigen beheer 2013

System Overthrow presenteert zich met een promo waar de ambitie van af spat. Niet om de grootste thrashband ooit te worden maar wel om knalharde thrash te maken en dat uiten ze middels mooi verzorgd artwork, een biografie waar de bravoure het nipt wint van grootspraak.

Het openingsnummer doet denken aan Bonded By Blood en mede door de typische, hakkende openingsriff wordt de aandacht gelijk gegrepen. Lekkere vocale uithalen en een prima solo, duidelijk geïnspireerd door Kirk Hammett, maken deze song echt af. Lycantrophy refereert opnieuw aan de oude Exodus en leunt alweer zwaar op een lekkere thrashriff. Het afsluitende Fallen Angel is de meest gevarieerde track en de band heeft hiermee een goede balans gevonden tussen relatief simpele stampers waarop je gelijk kunt headbangen en een iets meer gecompliceerde song.

Het tempo ligt op alle drie de songs lekker hoog maar voor een volledige cd kan er in de tempo’s nog iets meer varatie worden ingebouwd. Vocaal gezien wordt de afwisseling zeker gezocht door met een hoge stem te zingen en dan weer een paar octaven te zakken. Mij bevallen de zanglijnen in de hoge regionen minder omdat dit niet helemaal past bij de gehanteerde stijl en omdat de semi-grunts authentieker klinken.

Op de Facebook-pagina staat dat de wegen van bassist Ruud en System Overthrow zich scheiden. Hopelijk lukt het hen snel een opvolger te vinden en kan de band zich verder ontwikkelen want er is voldoende kwaliteit en potentie aanwezig.

Tracklisting:
System Overthrow - Promo

  1. System Overthrow
  2. Lycantrophy
  3. Fallen Angel

Line-up:

  • Willy van der Kaa – Vocals
  • Luc de Warem – Guitars
  • Ruud Haan – Bass
  • Erik Verheij – Drums

Links: