Synergy Protocol – Demo

Synergy Protocol – Demo
Eigen Beheer, 2014

Synergy Protocol, een nieuw gegeven in het Nederlandse prog-straatje. Het lijkt me dat dit gezelschap sterk aan de weg bouwt om haar product tot het publiek te krijgen, wat op zich al lovenswaardig is. Ze lijkt behoorlijk wat optredens te doen als jonge band, maar ook presenteren ze een demo/smaakmaker waar de band al even aangeeft waar het allemaal om draait. Goed voor een goede 20 minuten aan stof, langere nummers is ze duidelijk op het lijf geschreven.

Ergens is deze plaat zeker nog wat taai, in opbouw dan, want voor een demo klinkt dit allemaal prima genoeg. De muzikale basis, waar ook heel wat van de zanglijnen op geplaatst zijn, blijft soms iets te platjes. Daarmee is wat mij betreft al het negatieve over deze band van de kaart, want eigenlijk smaakt dit potje progressie me overigens wel: gitaarpartijen met speelse allures, synthpartijen die erg dromerig of melodisch durven worden en Laura die overigens goed zingt op alles. Ik denk dat het voorlopig nog te maken heeft met de productie dat je Synergy Protocol niet voldoende kan voelen, maar daar brengen deze Nederlanders in de toekomst ongetwijfeld verandering in.

Prima prog dus, een verhaal dat op stijlvolle manier op heel wat momenten de diepte inbaant. De pijnpunten zijn wat mij betreft die fases die nog iets te sober doorrocken en waar echt wat meer pit en overtuiging mag ingepropt worden. De nieuwsgierigheid voor het debuut is er bij deze.

Tracklisting:
Synergy Protocol - Demo

  1. Flight From Terra
  2. Puppet On A String
  3. Final Chaos

Line-up:

  • Laura Guldemond – Zang
  • Maarten Heeringa – Gitaar, Zang
  • Mark Roelofs – Gitaar, Zang
  • Wim Smits – Bas
  • Patrick van Mourik – Drum

Links: