Syn Ze ?ase Tri – Între Dou? Lumi

Syn Ze ?ase Tri – Între Dou? Lumi
Code666 Records, 2011

Gaan we moeilijk doen? Nee hoor, deze band is Roemeens (het is hen vergeven) en dat verklaart meteen de eigenaardige bandnaam en tîtel. Twee gitaristen van dit gezelschap draaiden al even mee met Negur? Bunget, maar dat lijkt, afgezien van de Transsylvanische inhoud, niet meteen de juiste referentie te zijn.


Syn Ze Sase Tri promotional slide show

Syn Ze Sase Tri | Myspace Music Videos

Deze black metal gaat namelijk richting Cradle of Filth. Melodische black met symfonische elementen, zonder echt overmatig de melige grafworm uit te hangen. Een krakend/raspende black metal-strot die eerder griezelig dan bezeten klinkt met een dito arsenaal aan achtergrondeffecten. Ook de drums klinken te blikkerig om echt voor opwinding te kunnen zorgen, maar dat wordt meer dan volledig gecompenseerd door geslaagde composities en uitstekend gitaarwerk waar fans van Old Man’s Child, Keep of Kalessin en zelfs Gloomy Grim wel iets mee zullen kunnen aanvangen.

Prima plaat in een subgenre dat de laatste maanden opnieuw op gang lijkt te komen. Samen met labelgenoten Saille de melodische black metal-tip van het voorjaar. Hulde aan Code666!

Tracklisting:

Syn Ze ?ase Tri

 1. Profetie
 2. Ziua Din Urma
 3. Fauritorul Lumii
 4. Gind Blestemat
 5. A Vietii Roata
 6. Maretia Intruparii
 7. Calea Fara De Sfirsit
 8. Spirit Etern
 9. Intre Doua Lumi. Transcendenta
 10. Ruga

Line-up:

 • Corb – vocals, guitars
 • Strigoi – drums
 • Hultan – bass
 • Spin – guitars

Links: