Symbolic – Scarvest

Symbolic – Scarvest
Twilight Vertrieb, 2011

Het uit Duitsland afkomstige Symbolic is er volgens de bio met de tweede plaat in geslaagd een totaal nieuwe manier van het spelen van death metal te vinden. Dat is lichtelijk overdreven, maar dat Scarvest een prima plaat is staat als een paal boven water.

De behoorlijk technische, melodieuze thrashy death metal doet me nog het meest denken aan een moderne versie van de oude Dark Tranquillity. De sound is hard en bevat veel variatie: opener Everlasting beukt groovend door, het daarop volgende The Greed biedt ruimte voor blastbeats en de rest hangt daar zo’n beetje tussenin. Hier en daar leunt de band te lang op dezelfde riff, zoals in afsluiter 7H8P7P5H7, maar voor het grootste deel zit je toch geboeid te luisteren naar wat voor moois de gitaristen nu weer uit hun instrument gaan toveren. Buiten wat kleine dipjes weet Symbolic zo de aandacht de volle speelduur vast te houden.

Goed om te horen dat er jonge bands zijn die proberen een gemoderniseerde versie van death metal te spelen zonder daarbij de agressie uit het oog te verliezen. Ageless Oblivion deed eerder dit jaar al iets soortgelijks, Symbolic past voor mij in hetzelfde rijtje. Toffe band, toffe plaat.

Tracklisting:

symbolic-scarvest

 1. Everlasting
 2. The Greed
 3. Achilles’ Sons
 4. Scarvest
 5. MySery
 6. Bittersweet
 7. Down To Zero
 8. 7H8P7P5H7

Line-up:

 • Bastian Löser – zang
 • Andreas Schiegl – gitaar
 • Stefan Pfaffel – gitaar
 • Tobias Schill – drums

Links: