SuuM – Buried into the Grave

In Italië schieten de doombands de laatste jaren de grond uit, met vaak leuke resultaten en een enkele uitschieter. In het geval van SuuM kan dit in de categorie leuk resultaat worden geschaard.

Met onweersgeluiden, een huilende wolf en een kerkklok (die op het laatste nummer ook wordt gebruikt), wordt de toon direct gezet bij het openingsnummer Tower of Oblivion. Voeg daarbij de op een griezelige manier gebrachte vocalen van Mark Wolf en je hebt een duister, obscuur en horrorachtig sfeertje geschapen. Dat sluit goed aan bij de zes langzaam voortslepende nummers, want The Woods are Waiting is een ‘lang’ instrumentaal en niet interessant tussenstuk. Echte uitschieters kent het album niet, hoewel het titelnummer Buried into the Grave het lekkerste klinkt. Wat af en toe minder lekker klinkt, zijn de wat haperend klinkende drumbreaks. Niet altijd even soepeltjes. Maar dan komt er weer zo’n lekkere logge riff en doomen we weer vrolijk verder.

Als we het instrumentale nummer wegdenken, is er amper dertig minuten speelduur op dit debuutalbum en dat is wel wat aan de weinige kant, zeker voor een doomplaat. Een album dat overigens zowel op cd als op cassettebandje verkrijgbaar is. Een leuk, maar niet wereldschokkend debuut van SuuM.

Score:

76/100

Labels:

Endless Winter, 2018
Hellas Records, 2018

Tracklisting:

 1. Tower of Oblivion
 2. Black Mist
 3. Buried into the Grave
 4. Last Sacrifice
 5. Seeds of Decay
 6. The Woods are Waiting
 7. Shadows Haunt the Night

Line-up:

 • Mark Wolf – Zang
 • Painkiller – Gitaar
 • Marcas – Bas
 • Rick – Drums

Links: