Survival is Suicide – Retrovolution

Survival is Suicide is een Spaans duo dat begon in 2007 met het maken van death metal. …Just like Spiders Eat Flies was hun debuutalbum, met een vrij eigenaardige titel als je het mij vraagt. De hoes van dat album deed me trouwens denken aan een Halloweenversie van een van de albums van The Monolith Deathcult. Nu, na zeven jaar, is er een nieuwe plaat van Survival is Suicide: Retrovolution.

Ik blies toch wel even, na de eerste luisterbeurt. Wat is dit eigenlijk? Death metal? Het zal wel. Retrovolution wordt gekenmerkt door zijn digitale klank, waardoor je het gevoel krijgt dat tachtig procent van de plaat met een laptop in elkaar gezet werd. Er wordt continu computermatig gespeeld met de oldschool death metal en geëxperimenteerd met elektronische effecten, waardoor je een overkoepelende sci-fi indruk krijgt die je eerder van oude Red Harvest verwacht. De death metal is echter veel te voorspelbaar, complexloos, gebrekkig qua techniek en klinisch om het gebruik van zoveel digitale middelen te kunnen verantwoorden. Daardoor klinkt het veel te amateuristisch en fout, alsof het een soundtrack voor een Spaanse B-film over aliens en bacteriële infecties was. Daar is natuurlijk ook een afzetmarkt voor…

Geen aanrader dus, maar mocht je toch interesse hebben, probeer dan het sterkste nummer van deze plaat, genaamd Complication.

Score:

55/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklisting:

  1. Demon
  2. Beauty of a Stoned Machine
  3. Complication
  4. The Hunger
  5. The Wonderful Scars
  6. Chrysalis
  7. Retrovolution

Line-up:

Link: