Supreme Lord – Father Kaos

Supreme Lord – Father Kaos
Witching Hour Productions, 2011

Uit de as van Mortuary ontstond in 1995 een Poolse band genaamd Supreme Lord. Het klinkt fucking nostalgisch en cult, maar in de lange geschiedenis die dit gezelschap kent, zijn er slechts twee langspelers uitgebracht. Father Kaos is dus de tweede.

Een half uurtje duurt de plaat, inclusief wat bonusmateriaal in de vorm van covers en werk uit de eigen oude doos. Death metal, daar draait het hier allemaal om; in brute vorm welteverstaan. Een buldergrunt, typische, rollende riffs en naast sporadisch groove-werk is het voornamelijk blastende chaos (duh…) wat dit trio uit de mouw schudt. Inhoudelijk is dit niet mis, ondanks het feit dat er vrij weinig origineels gebeurt. Hier en daar bouwt men net als mijn favoriete voetbalclub in 1995 op vanaf de basis, om vervolgens de sterren van de hemel te spelen. Legion of Doom is hier een prachtvoorbeeld van.

Helaas moet ook gezegd worden dat de heren op Father Kaos naar beneden worden gehaald door een productie die het predicaat “shit” nog niet waardig is. Basdrums die wat weghebben van tegen het raam tikkende regen en een snare die doet denken aan het geklop op een deur (van iemand die in de regen staat en graag naar binnen wil)… Nee, dank je. Naar mate je langer luistert, gaat dit misschien minder storen, maar het is en blijft een smet op een plaat die met een lomper geluid zeer zeker meer bereikt had. We wachten gewoon rustig af op een vervolg.

Tracklisting:
Supreme Lord - Father Kaos

 1. Stop The Silence
 2. Massacration
 3. The Be(a)st Is From Hell
 4. Father Kaos
 5. Blood Is A Life
 6. Shame Ov God
 7. Legion Of Doom
 8. Supreme Lord
 9. Profanation (Incantation cover)
 10. Legion Of Doom (Demo 2006)
 11. Ritual (Blasphemy Cover)
 12. Tormentor Infernal (Witchmaster Cover)

Line-up Rorcal:

 • Zaala – Drums
 • Morbus – Guitars
 • Reyash – Vocals, Bass

Links: