Sulfuric – Into The Darkness

Sulfuric is een Zweedse driemansformatie afkomstig uit Halmstad en maakt ranzige black metal met een thrashjasje. Dit Into The Darkness kwam al een hele poos geleden uit in eigen beheer, maar werd opgepikt door het Iron Fist label ergens vorig jaar. Het lijkt me toch de moeite deze release onder het fileermes te steken. En waarom? Het zijn Zweden, ze komen uit Halmstad en hebben een bijzonder interessante repetitievideo op het internet gegooid. Daarnaast is het zo dat het Iron Fist label relatief nieuw voor ons als redactie is en vaak is het dan interessant om de spreekwoordelijke vinger even aan de pols te houden. In bovenstaande context kun je nog een review verwachten van de Japanse black/speedmetalhelden van Bafomet die ook via bovenstaand label hun F.O.A.D.I.F. album aan de man/vrouw brengen.

Volgens de platenboer is de muziek van dit infernale trio een verwijzing naar Nifelheim, Bathory en andere vrienden. Lekker toch, of niet? Zet je dus maar even schrap voor hoop en al dertig minuten black/thrashterreur van de bovenste plank.

Op behoorlijk rudimentaire wijze wordt deze plaat aangezwengeld. Openingsnummer Deathtripper is per direct een beukertje. Opvallend zijn de wat atypische screamgeluiden van de heer David “Goliath” Sällström. Hij wordt zowat halfweg het nummer getackeld door een spitse, flitsende solo van de hand van de heer Robin “Bonebreaker” Jönsson. Intussen weet de heer August “Ripper” Holmstedt het tempo gevoelig hoog te houden op typische thrashy wijze. Gelijkaardige dynamieken vind je terug in Hemophiliac en eigenlijk op het vervolg van de gehele plaat.

Vies, vuil, vettig zo klinkt de hele janboel in mijn oren. Dan weer hoor je een distortionbaspartij die het heft in handen neemt, bijvoorbeeld in Parasitic Wounds, dan weer is het gewoon het geheel dat de boel aan gruzelementen trapt. Het titelnummer Into The Darkness is een voorbeeld van dat laatste. Veel meer valt er niet over te vertellen want nog voor je het goed en wel beseft hebben de drie heren er maar eventjes negen nummers doorgejaagd.

Ziekelijk black/thrashmetalplaatje. Voor fans van bovenstaande bands, voor hen die een gortdroge smerigheid wel kunnen appreciëren.

Score:

70/100

Label:

Iron Fist Records, 2022

Tracklisting:

 1. Death Tripper
 2. Hemophiliac
 3. Parasitic Wounds
 4. Into The Darkness
 5. Darkness
 6. Convulsion
 7. Horseback Battle Warrior
 8. Pierced
 9. R.O. D. (Rebels Of Darkness)

Line-up:

 • August “Ripper” Holmstedt – Drums, zang
 • Robin “Bonebreaker”Jönsson – Gitaar
 • David “Goliath” Sällström – Bas, zang

Links: