Suicide Silence – Sacred Words

Suicide Silence – Sacred Words
Nuclear Blast, 2015

Als het gaat over deathcore is Suicide Silence één van de eerste namen die zullen vallen. Er is al veel gezegd en geschreven rond het vijftal, dat kan rekenen op een serieuze populariteit. Het is intussen drie jaar geleden dat microfoonbestuiver Mitch Lucker het leven liet en Hernan ‘Eddie’ Hermida, bekend van het intussen weer opgestane All Shall Perish, de band verder trok. In 2014 maakte die de bands eerste plaat bij Nuclear Blast gezelliger. Een jaar later is er met Sacred Words een warmhouder in de vorm van een digitale EP.

Oftewel een veredelde single. Oftewel iets waar enkel de diehards die niet streamen geld tegenaan gooien. Oftewel… het vierde nummer van het vorig jaar verschenen You Can’t Stop Me. Het nut van deze release ontgaat mij dus volledig. “Omdat er nog niet verschenen nummers op staan, meneer!” Klopt. We krijgen het reeds verschenen Sacred Words, drie live-nummers (waaronder Sacred Words), een remix van Sacred Words en een instrumentale versie van Sacred Words. Sacred Words? Over het nummer zelf valt er niet veel slechts te zeggen. Een lekker pompend ritmegestoelte dat groovy metalcore op z’n deathmetals brengt. Het deathcore-genre is al lang en breed leeggebloed (al was daar volgens Suicide Silence geen tijd voor enkele jaren geleden), maar deze track toont wel aan dat de band het genre goed in de vingers heeft zitten.

“Maar er zijn nog live-tracks!” Die zijn wel degelijk. Maar op plaat naar live-nummers van deze band luisteren is als aan een stuk pizza ruiken, maar er niet van eten. Je mist iets. “En de remix dan?” Juist. Laten we het er niet over hebben. De band mag uiteraard heel trots zijn op een trapversie van hun deathcoretrack, maar iemand uit de entourage durfde niet te zeggen dat het kant noch wal raakt. Of ze zijn vergeten dat reviewers geen gevoel voor humor hebben. Dat maakt dat het meest verfrissende nummer op deze EP de instrumental is. Zegt genoeg. Het ruikt hier naar cashgrab.

Tracklisting:

suicidesilenceSW

 1. Sacred Words
 2. Inherit The Crown (Live)
 3. Cease To Exist (Live)
 4. Sacred Words (Live)
 5. Sacred Words (We Are Strong Remix)
 6. Sacred Words (Instrumental)

Line-up:

 • Hernan ‘Eddie’ Hermida – vocalen
 • Mark Heylmun – gitaar
 • Chris Garza – gitaar
 • Dan Kenny – bas
 • Alex Lopez – drums

Links: