Suicide Attack – No More Room In Hell

De Nederlandse band Suicide Attack bestaat sinds 2013 en brengt anno 2020 zijn eerste langspeler op de markt, No More Room In Hell getiteld. We mogen de band, naar eigen zeggen, in het hokje gelabeld thrash plaatsen en dat doen we dan ook maar braaf.

Wat direct opvalt op dit album, is het wat hoekige geluid. Totaal ongepolijst, zonder triggers of plug-ins. Zelf houd ik meer van een strakker geluid maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk. Alle elementen zijn wel goed te horen in ieder geval en dat is het belangrijkste uiteindelijk. De gebrachte nummers zijn lekker om te beluisteren, maar vervelen wel snel ondanks de goede muzikale kwaliteiten van de bandleden. De dingen die worden voorgeschoteld zoals riffs en het drumwerk hebben we allemaal al wel eens eerder gehoord bij andere thrashacts als Hazzerd en Crisix maar dan simpelweg beter. De speelduur is met zijn bijna vijftig minuten misschien wat aan de lange kant, wat het luisterplezier ook geen goed doet.

No More Room In Hell is niet alleen het eerste album van Suicide Attack, het is tevens het laatste aangezien de band de handdoek in de ring gooit wegens een verschil in toekomstvisie tussen de bandleden.

Score:

60/100

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Last Dawn
 2. Bliss of Death
 3. Violation
 4. Recognition
 5. Extreme Hatred
 6. Evil Within
 7. Wake Up
 8. Extermination
 9. Perfect Kill
 10. Yhwh
 11. War Machine

Line-up:

 • Frans Swaters – Zang, gitaar
 • Eelco Klis – Gitaar, achtergrondzang
 • Stefan Rijnsburger – Basgitaar
 • Jordy Zoethout – Drums

Links: