Suicidal Tendencies – 13

Suicidal Tendencies – 13
Suicidal Records, 2013

Met uitzondering van wat compilaties en live albums is er de afgelopen jaren niets nieuws meer op album verschenen van Suicidal Tendencies. Genoeg tijd voor Mike Muir en consorten om een nieuw album in elkaar te draaien. Onder de fantasieloze titel 13 komt Suicidal Tendencies in 2013 met zijn dertiende studioalbum. Dat er dan ook nog dertien nieuwe tracks op deze plaat staan, maakt het verhaal compleet.

ec band

Opener Shake It Out knalt er direct lekker in. Het lijkt erop dat dit een ouderwets Suicidal album wordt, want ook Smash It! geeft je een draai om de oren. Gaandeweg mixt de band met grote regelmaat funk en thrash metal door de hardcore-punk, hetgeen waar men groot mee geworden is. Wie bekend is met de band, zal niet verrast worden door deze plaat. Herkenbaar uit duizenden, mede door de kenmerkende vocalen van beroeps-ADHD-er Mike Muir.

Het is geen slecht album geworden, de herkenbare ingredienten van Suicidal Tendencies zijn weer ruimschoots aanwezig. Toch zijn de songs niet de klassiekers in wording die de band door de jaren heen wel gemaakt heeft. Live zal de band blijven teren op die oude krakers, gelukkig maar. Want eigenlijk zit niemand echt te wachten op een nieuw album van deze band. De echte ST-fan zal misschien blij zijn met deze release, ik zet Join The Army uit 1987 nog maar eens op.

Tracklisting:

Suicidal Tendencies - 13

 1. Shake It Out
 2. Smash It!
 3. This Ain’t A Celebration
 4. God Only Knows Who I Am
 5. Make Your Stand
 6. Who’s Afraid?
 7. Show Some Love…Tear It Down
 8. Cyco Style
 9. Slam City
 10. Till My Last Breath
 11. Living The Fight
 12. Life… (Can’t Live With It, Can’t Live Without It)
 13. This World

Line-up:

 • Mike Muir – Vocals
 • Eric Moore – Drums
 • Dean Pleasants – Guitars
 • Tim Williams – Bassguitars
 • Nico Santora – Guitars

Links: