Suffering Quota – Life In Disgust

In het hoge noorden van Nederland resideert een grindcore band die sinds 2009 actief is. Eind van dit jaar komt Life In Disgust uit. De band ragt er lekker op los en stampt er twaalf razende songs uit. Geheel volgens het boekje zijn het ultrakorte nummers, hier en daar ingeluid met een intro over de sexindustrie en aanverwante smerigheid.

De gitaren staan het hardst in de mix en verdrukken de vocalen soms,maar vanwege de kwaliteit van de riffs zien we dit voor deze keer door de vingers. Wat me aan het geluid minder goed bevalt zijn de dof klinkende drums en de wat goedkoop klinkende cymbalen. Positief hieraan is dat het erg underground klinkt. Ook daarvoor hulde!

Dit album klinkt alsof het live is opgenomen en ook dat is positief bedoeld. Het is gelukt om zowel massief over te komen en toch organisch te klinken in de spaarzame breaks. Het vakmanschap druipt van Life In Disgust af en het feit dat de speeltijd voorbij vliegt, zegt eigenlijk genoeg.

Life In Disgust wordt op meerdere (internationale!) labels uitgebracht en daarnaast verschijnt het op lp en cassette. Zorg dat je er een in handen krijgt als je van grindcore houdt. Ga ze ook zeker zien als ze in een punkhol bij u in de buurt spelen. Het motto van Suffering Quota: “there will be no warning, there will only be damage” is meer dan spierballentaal.

Score: 78/100

 

Label:

Dawnbreed Records, 2018

Tracklisting:

 1. Agnosia
 2. God Complex
 3. Apathy
 4. Fear (Of History Repeating)
 5. Anger
 6. Hate
 7. Disgust
 8. Cognitive Dissonance
 9. Inferiority Complex
 10. Thought-Terminating Cliche I
 11. Thought-Terminating Cliche II
 12. 101

Line-up:

 • Gerald – Vocalen
 • Rene – Gitaar
 • Stiff – Basgitaar
 • Martin – Drums

Links: