Styxian Industries – Zero.Void.Nullified

Styxian Industries – Zero.Void.Nullified
Satanath Records, 2016

Eerste langspeler voor het Nederlandse Styxian Industries, dat bijna tien jaar op deze planeet rondloopt. Extreme industriële metal, met een pak blackmetalinvloeden, daarvoor moet je bij dit combo zijn. Het Russische Satanath ontfermt zich nu over deze heren.

Ik ken deze groep al wat langer dan vandaag en vooral als beukband waarmee je bassief je huis kunt doen daveren. Op het openingsnummer Feed Us laat deze band echter meteen horen ook deviante ritmes in huis te hebben. Het doet bij momenten wat denken aan Blacklodge en Pavillon Rouge en dat geldt niet alleen voor het openingsnummer. Naast industrial/EBM-invloeden hoor ik eveneens powernoise, vaak met een militaristische cadans. Er is geen constante congruentie tussen de beats en de gitaarlijnen qua snelheid en intensiteit, wat zorgt voor een dualiteit in de beleving. Het is met andere woorden niet altijd evident om de agressie en de brutaliteit te koppelen aan de sfeer en de onderliggende teneur. Niet evident, dat betekent zowel dat het soms onduidelijk is, maar tegelijkertijd ook dat er een vorm van houdbaarheid aan vast zit voor de luisteraars die dit niet puur fysiek beleven. Relatief gezien natuurlijk, hier krijg je als Stratovarius-fan wellicht nog steeds uitslag van op plaatsen die het zonlicht maar weinig zien, zelfs begin augustus.

Zero.Void.Nullified is een mix van industrial met black metal, waarbij beide elementen continu door je speakers weerklinken. Geen gepuzzel, gewoon hard tekeer gaan met bpm’s die slecht zijn voor je hart, aangevuld met venijnige agressie in het snaarwerk en vocale gedeelte. Luistertips: Salvation en Execute Planet Earth.

Tracklisting:
Styxian Industries

 1. Feed Us
 2. You
 3. Salvation
 4. Revelation
 5. Whiskey Vodka Blood
 6. Zero Void Nullified
 7. Bastard God
 8. Wasted World
 9. We Took the World
 10. Execute Planet Earth

Line-up:

 • Ms. M – Gitaar
 • Mr F. – Percussie, Drums
 • Ir T. – Keel

Links: