Stronghold – Coming Terror

Stronghold – Coming Terror
(eigen beheer)

Met “Coming Terror” levert het vijfkoppige Stronghold uit Utrecht een knap staaltje werk af.
De cd begint met een schitterend intro “Enter the stronghold” om daarna genadeloos af te trappen met “Blood for blood”. Stronghold speelt death met hier en daar een klein vleugje blackmetal.

De heren weten hoe ze nummers moeten schrijven en hebben zeker hun eigen stijl. Natuurlijk hoor je hier en daar wat “bekends”, maar dat is niet zo gek. Je moet je inspiratie toch ergens vandaan halen en het idee dat ik het allemaal al eens eerder had gehoord had is tijdens het luisteren van deze cd niet voor gekomen.

De cd wordt mij geleverd zonder biografie, maar zo te horen is dit niet het eerste brouwsel van de heren. Het geluid is zeer goed en zoals al eerder genoemd zitten de nummers gevarieerd in elkaar. Met “Your soul bleeds” hebben de heren echt een geweldig nummer te pakken. “Seen my spleen” daarentegen is niet meer dan het uitroepen van de titel, laten we dat op een grapje houden. Voor de rest een hele serieuse cd, negen nummers worden er in een klein half uurtje doorheen gestampt, met als toegift het bonus nummer “Eptiness”.

Het zal me niets verbazen als Stronghold binnenkort met een cd op een echt label op de proppen komt. Tot die tijd zal “Coming Terror” menig rondje in de cd speler draaien.

Tracks:

 1. Enter the stronghold
 2. Blood for blood
 3. Ice (Killed by the icy winds of death)
 4. Otherworld
 5. Your soul bleeds
 6. Coming terror
 7. Bow to me
 8. Seen my spleen
 9. Emptiness (bonus track)

Line-up:
Stronghold - Coming Terror

 • Koen Dingemans – Vocals
 • Dominique Franken – Guitar
 • Maarten Havik – Guitar
 • Maarten van Haaren -Bass
 • Maurice Jimkes – Drums

Links: