Streams Of Blood – Allgegenwärtig

Streams Of Blood heeft Thymos (ex-Darkened Nocturnal Slaughtercult, ex-Engraved) en Tavor (ex-Engraved ) in de gelederen. Bepaald niet de minste namen dus.  Allgegenwärtig is de derde langspeler en met een dergelijke bezetting rijst de vraag natuurlijk wat dit oplevert. Het artwork oogt in ieder geval veelbelovend.

Soms is een blik al genoeg en dat gaat in dit geval zeker op. Streams Of Blood brengt namelijk lekkere old school black  metal, met af en toe een plak death metal. In de meeste nummers ligt het tempo niet al te hoog, hoewel Open Your Third Eye hierop een lekkere uitzondering is, mede doordat het halverwege het album is geplaatst.

Verder valt op dat de productie lekker old school is gehouden. Daarmee wordt er een goede mix gevormd met de muziek, die hier en daar gedateerd klinkt. Of dat een compliment is, hangt af van je eigen smaak. Wat wel vaststaat, is dat het duo weet hoe black metal vroeger klonk en met Allgegenwärtig doet men een goede poging in de buurt te komen. Wereldschokkend is het allemaal niet, maar we hebben dergelijke muziek ook weleens veel slechter voorbij zien komen.

Het is opvallend te noemen dat de twee langste nummers aan het eind van dit album zijn geplaatst. Het zijn toevallig ook de nummers die verreweg het best in elkaar zitten en meer weten te boeien dan de andere zes bij elkaar. Hopelijk is dit een richting die Streams Of Blood vaker opgaat, want het smaakt naar meer.

Score:

76/100

Label:

Folter Records, 2017

Tracklisting:

  1. Stella Nova (Collapse)
  2. Corrosion
  3. Detox
  4. Open Your Third Eye
  5. Fusion
  6. Man Owes Nature Only Death (Conduct)
  7. Regeneration
  8. Transformation

Line-up:

  • Thymos – Vocalen, Gitaar, Basgitaar
  • Tavor – Drums

Links: 

Geef een reactie