Stray Bullets – Shut Up

Shut Up is eigenlijk een remake van het album Lost Soul Town van de Italiaanse band Stray Bullets. De band was blijkbaar niet geheel tevreden over de kwaliteit van dat eerste album en besloot het opnieuw te doen met een andere bezetting en wat aanpassingen her en der. Nu ken ik het origineel verder niet, dus ik zal het moeten doen met de nieuwe versie, getiteld Shut Up.

Shut Up bevat drie kwartier aan glam/sleaze metal van aardige muzikale kwaliteit. Catchy melodieën, lekkere scheurende gitaarsolo’s en niet te vergeten een goede koebel. De wereld heeft meer koebel nodig, moeten ze bedacht hebben daar in Verona. Muzikaal zit het dus wel goed met Stray Bullets. Allen jammer dat de zanger ongelooflijk vals zingt, met als absoluut dieptepunt het emotionele One Way Emotion. Zodra die zanger zijn mond opent, begrijp je de titel van dit album.

Als je als band dan toch besluit om een album helemaal opnieuw op te nemen, doe dat dan alsjeblieft met een degelijke zanger. Muzikaal gezien heeft Stray Bullets best potentie, de heren hebben alleen dringend een andere zanger nodig.

Score:

50/100

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklist:

 1. Lost Soul Town
 2. Get On You
 3. Hurts
 4. Candy
 5. One Way Emotion
 6. Put Up Or Shut Up
 7. Sexpot
 8. Be Your Man
 9. Rain
 10. Blackout
 11. Crash

Line-Up:

 • Ale – Zang
 • Duff – Bas
 • Male – Gitaar
 • Nick – Gitaar
 • Zen – Drums

Links: