Stormzone – Death Dealer

Stormzone – Death Dealer
SPV Steamhammer, 2010

Nee, ook van hardrock zijn we niet vies bij Zware Metalen. Stormzone is dan ook welkom bij ons met zijn Britse tachtiger jaren rock. Al vanaf de eerste blik op de hoes is te zien dat deze heren minstens 25 jaar te laat geboren zijn. Via via zijn ze bij SPV/Steamhammer terecht gekomen, een asiel voor dergelijke bands. Dit is hun tweede album.

Stormzone doet het goed in het rockersmilieu en dat valt te begrijpen. Ze brengen namelijk een mix van passé melodische Britse hardrock (Cloven Hoof, Praying Mantis) en in de hardere nummers ook iets meer metal à la Saxon. De muziek zit goed in elkaar en de zwierige levendigheid is in iedere track te horen. Typische toogmuziek voor heren en dames die tram 4 al nemen. Persoonlijk heb ik het wat moeilijk met de melige nummers en het vele “zingen” op dit Death Dealer. Ook het lage tempo is een drempel, al zal dat laatste wel relatief zijn voor de doorsnee rocker. Hoe dan ook, het is kwaliteit, dat staat wel vast.

Een toppertje in zijn genre. Fans gaande van Vandenberg tot Iron Maiden tot Praying Mantis checken deze plaat zeker, anderen zeker niet. Retrorock met een lichtmetalen paard op de hoes. U weet alweer hoe laat het is. Ik trouwens ook.

Tracklisting:

  Stormzone

 1. Death Dealer
 2. Secret Gateway
 3. The Memory Never Dies
 4. Immortals
 5. The Legend Carries On
 6. Labyrinth
 7. Wasted Lives
 8. Stand Up And Fight
 9. The Chosen One
 10. World Of Sorrow
 11. The Greatest Sacrifice
 12. Final Journey

Line-up:

 • Chris Polin – Guitar
 • Keith Harris – Guitar
 • John “Harv” Harbinson – Lead Vocals
 • Graham Mcnulty – Bass
 • Davy Bates – Drums

Links: