Stormhammer – Signs of Revolution

Stormhammer – Signs of Revolution
Silverwolf/SPV, 2009

Even dacht ik dat het ging om Stormwarrior. Niet dus. Stormhammer. Klinkt Duits, is Duits. Power metal, uit het land van Helloween.

De labelmarathon bracht deze band ondertussen van Century Media naar Mausoleum Records en nu naar Silverwolf/SPV. Goed nieuws kan dat niet zijn. Dit krijgerlijke album begint met The Other Side en eindigt met Calls from the Other Side. Dit stemt nog meer tot nadenken… De knoestige eiken op de foto getuigen van wortels die teruglopen tot in de diepste aders uit het metalen tijdperk, en ook van het feit dat Duitsers met zekerheid behoren tot de lelijkste categorie menswezens ter wereld. En ja, we houden rekening met alle schepsels en mormels die je tot het mensenras kunt rekenen.

Muzikaal krijg je oer-power metal. Wat dacht je? En is het goed? Hangt er van af wie het vraagt. Instrumentaal is het af. Cleane productie, beetje klinisch… maar toch netjes. De zang, dat is een ander paar mouwen. Het is geen Jorn nee, maar deze (nieuwe) zanger Mike kan wel wat epiek leggen in zijn vocalen. Het is wel wat te za(n)gerig en soms te heavy voor het powerprofiel van de band, maar ach, we vergeven het hen. Waarom? Tja, het hoort er een beetje bij, net als de cheesy lyrics (Signs of Revolution) en de kitscherige keys. Wat ik wel moeilijk kan vergeven is het “breekbare” in de stem van desbetreffend heerschap, om het woord ‘vals’ maar niet te gebruiken. Aangezien de stem hier een determinerende factor is, houdt het verhaal hier dan ook op.

Jammer. Na een prima album een tegenvaller van dit Stormhammer. Omens of Agony begon instrumentaal sterk, maar de kous was snel af. Toch maar laten liggen.

Tracklisting:
Stormhammer

 1. The Other Side
 2. Omens of Agony
 3. Kiss at the Abyss
 4. Signs of Revolution
 5. Permanent Menace
 6. Well of Wisdom
 7. Bridges to Eternity
 8. Pied Piper
 9. From Dusk to Dawn
 10. Ride on a Razorblade
 11. Sham World
 12. Challenge of Life
 13. Calls from the Other Side

Line-up:

 • Mike Zotter – Vocals
 • Manny “Maniac” Ewender – Guitars
 • Horst Tessmann – Bass
 • Chris Morgan – Keyboards
 • Ruben Strenzke – Drums

Links: