Storm Upon The Masses – The Ones Who Came Back

Voor ze goed en wel begonnen zijn, keren deze G-krachtentarters uit Zonhoven (uit dat zogezegd trage Limburg) al terug. Na een EP zo’n drie jaar geleden is dit hun eerste langspeelplaat. De eerste de besten zijn ze dan weer niet; je hebt hier te maken met (ex-) personeel van Ill Fares The Land, Fractured Insanity, Crawlspace en Gorath. We hopen dat je een winddicht vest aan hebt!

Want dit is een bestorming, die het exemplaar van de Bastille vlotjes uit de geschiedenisboeken blaast. Toerentaltormenterende tornadoriffs suizen door slingerende drumhozen. Verstaanbare droogblaasgrunts – vaak op snee gebracht met een extra laag scream – vervolledigen de omineuze machtsontplooiingen. Het is death metal die in de eerste plaats de waterleiding uit de grond blaast, maar in de mindere mate – maar net zo intensief – houwt en hamert. Al toont de verpulverende grooveriff van onder andere Storm Of Rapture dat ze ook het brutale huik naar de wind kunnen hangen.

Belangrijker nog: al die verschillende snaarschichten zitten donders straf ineen. Zowel naar akkoorden als naar notenstouwerij toe spat het spijkers met kop en al eraf. Heb je daar graag een referentienaam bij, neem dan Deeds Of Flesh omwille van de combinatie tussen brutaliteit en het dreigingsniveau dat in de riffvlagen zit. De knalsound van Stefano Morabito maakt de storm helemaal perfect. Dit mag het album zijn dat voor eens en voor altijd komaf maakt met het stereotype van de trage Limburger. Da’s geen storm in een glas water!

Score:

85/100

Label:

Dolorem Records, 2018

Tracklisting:

 1. Cyclonic Entity
 2. Last Rite
 3. Rising Darkness
 4. Skullfucked
 5. Savorless Sadistic Ritual
 6. Assault Inferior Domain
 7. Regenarate To Annihilate
 8. Storm Of Rapture
 9. The Arrival
 10. The Ones Who Came Back
 11. Sworn To Blasphemy

Line-up:

 • Jurgen Hondshoven – Gitaar
 • Brecht Putteneers – Vocalen
 • Bart Vanderheyden – Drums
 • Tom Swinnen – Basgitaar
 • Sandro Di Cairno – Gitaar

Links: