Stillbirth – Revive The Throne

Zij die gaan laten sterven groeten u! Dat is wat de brutal deathmetalgladiatoren van Stillbirth zouden kunnen zeggen alvorens de arena te bestormen. Met Revive The Throne posteren de ongekroonde keizers van het Duitse slamperium hun eeuwige Hawaï-zwembroeken voor de zevende keer op de troon. In tegenstelling tot hun Romeinse imperatoren, betreedt het zestal zelf het strijdveld en vermorzelt alles wat zich binnen vermorzelafstand bevindt.

Gewoontegetrouw zetten de Germaanse gladiatoren een massief geluidscolosseum neer. Marmeren bassen omwallen de zirkoonsmeltende gitaarsound, verstevigd met basdrumgraniet en eikenhouten blastschrijnwerkerij. De rijtende krijgersgrunt, verterende guttural, beenmergpurende squael en strottenhoofdschrobbingen waar nog geen naam voor bestaat van Death Feast-voorman Lukas laten schedels uit zichzelf splijten. Barbaars brutale slamstenigingen, op beuktempo (geen monotoon gedreun!), rossen bot of steen aan splinters.

 

Nu en dan geven een korte blast met hysterische scream een wilde ruk aan dat soort arenaverbouwende grooves, zodat de overgang naar de jankende snaarmutilatie of grondverzettende maalriffs die over het blastblok rollen nog wat gewelddadiger is. Een andere manier van omschakelen is een brute break die als een strijdbijl in een ruggengraat klieft. Ronduit verpletterend wordt het wanneer de riffslagerij van Dethrone The King je nagenoeg non-stop binnenstebuiten keert.

Naast het klassieke bruut geweld, verwerkt Stillbirth regelmatig enkele merkpunten in hun brutaliteitsdeath. Let eens op de dissonante riffverbuiging, de snaren die kwelen alsof ze gekeeld worden en de gravity blast van Breed Of Bestiality. Of de subtiel schallende lead naar het einde van Echoes Of The Trumpets. Je zal maar de sukkelaar zijn die de arena moet opkuisen na zo’n slachtveld. Lang leve de keizer!

Score:

91/100

Label:

Unique Leader Records, 2020

Tracklisting:

 1. Degraded To Mutilation
 2. Revive The Throne
 3. Degeneration
 4. Mans Tormentor
 5. Panem Et Circenses
 6. Breed Of Bestiality
 7. Revolt Of The Weak
 8. Echoes Of The Trumpets
 9. Unleash The Mutation
 10. Dethrone The King

Line-up:

 • Lukas Swiacny – Vocalen
 • Dominik ‘Pumpa’ König – Basgitaar
 • Martin Grupe – Drums
 • Sims Stürmlinger – Gitaar
 • Jens Strack – Gitaar
 • Lukas Kaminski – Basgitaar

Links: