Steve ‘n’ Seagulls – Brothers in Farms

Je hebt ongetwijfeld wel eens een video gezien waarin Thunderstruck van AC/DC gespeeld wordt op banjo. Uitvoerende band in die video is Steve ‘n’ Seagulls. Een band uit Finland die zich voornamelijk toelegt op het coveren van bekende hits in geheel eigen stijl. De Steven Seagal fans hebben nu een tweede album uitgebracht. De titel, Brothers In Farms, doet mij erg denken aan Dire Straits op de een of andere manier.

 

Als jij iemand bent die zijn muziek erg serieus neemt, ben je hier compleet aan het verkeerde adres, mocht je dat inmiddels nog niet doorhebben. Neem een flinke dosis drank, bij voorkeur bier, en zet dan deze hillbilly-muziek op. Gegarandeerd dat je uit je dak gaat. Nummers als Aces High, Sad But True en You Could Be Mine lenen zich namelijk erg voor dit polkafeest der herkenning.

De Finnen hebben deze keer ook zelf een nummer gecreëerd in de vorm van Fill Up The Tank. Dit past perfect tussen alle overige nummers en als je het niet zou weten, zou je denken dat dit ook een cover was.

Binnenkort een feestje? Zet dan, als er al wat drank gevloeid heeft, dit album eens op. De dansvloer stroomt gegarandeerd vol! Liefhebbers van bands als Blaas of Glory gaan dit absoluut waarderen.

 

Label:
Spinefarm Records, 2016

Tracklisting:

 1. Aces High
 2. Sad But True
 3. Wishmaster
 4. It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock’N’Roll)
 5. You Could Be Mine
 6. November Rain
 7. In Bloom
 8. Symphony Of Destruction
 9. Fill Up The Tank
 10. Burn
 11. The Pretender
 12. Self Esteem
 13. Out In The Fields
 14. Born To Be Wild

Line-up:

 • Remmel – Zang, Gitaar & Mandoline
 • Herman – Zang, Gitaar & Banjo
 • Hiltunen – Accordeon, Mandoline, Fluit & Toetsen
 • Pukki – Bas & Zang
 • Puikkonen – Drums, Percussie & Zang

Links: 

Score: 70/100

Bewaren