Sterbenzeit – L’Oltrenotte

Sterbenzeit – L’Oltrenotte
Immortal Frost Productions, 2013

Sterbenzeit was het soloproject van heer Necromorg, maar ondertussen is dit Italiaanse blackmetal-gegeven al doorgegroeid tot een trio. Dit jaar wordt het tweede wapenfeit voorgelegd, L’Oltrenotte, onder de vleugels van het Belgische Immortal Frost Productions.

Herkenbaar is het zeker. Deze Italianen brengen repetitieve nachtelijke zwartgalligheid die me vanaf opener Tempo Di Morte behoorlijk doet terugdenken aan Darkthrone ten tijde van Under A Funeral Moon. Hebben de luisteraars hier nog behoefte aan? Geen idee, maar wel kan gezegd worden dat deze stoffige productie met krakende screams en melancholische slippers lekker nostalgisch klinkt, zonder dat je hoeft te spreken van brakke geluidskwaliteit. Verder is er echter niets nieuws onder de zon, berust Sterbenzeit op één typerende instrumentale basis en wordt alles vrij repetitief ingespeeld. Wat het spel van deze Italianen wel doet verschillen van het obscure Noorse materiaal, is het feit dat hier en daar even wat melodieuze toevoer komt die wel eens een knap resultaat kan neerpoten. De keerzijde van de medaille is wel dat deze Italianen lang niet de obscure diepgang bereiken van hun Noorse voorbeeld. Jammer, want dat is toch eigenlijk wel de must van dit soort black.

Materiaal van de oude, repetitieve stempel, maar zeker goed gebracht voor wie er nog van kan genieten. De uitvoering is dus behoorlijk, de originaliteit is een beetje zoek. Vooral Tempo Di Morte, Sorgiva (met zelfs wat oude Ad Hominem-vibes) en de afsluitende titeltrack zijn de aanraders op deze tweede full-length.

Tracklisting:

Sterbenzeit - L’Oltrenotte

  1. Tempo Di Morte
  2. Nel Tramonto Discese Lo Sguardo
  3. La Via Degli Sfavillii
  4. Sorgiva
  5. La Via Della Galaverna
  6. Teogonia
  7. L’Oltrenotte

Line-up:

  • Marfik – Bas
  • Mistyr – Drum
  • Necromorg – Gitaar, Zang

Links: