Stench Price – Stench Price

Vandaag maken we kennis met een internationaal collectief van twee Serviërs en een Necrophagist-drummer. Zij doen blijkbaar iets met melk, deduceer je uit deze foto’s. Zure melk als je de groeps- en albumnaam erop naslaat.

 

milk-big-tags-small

 

De band fermenteert het uiersecreet tot knetterende mathcore-plasmaballen met dissonante basuitstulpingen. Ineens belanden die in een loungy smoothjazzfase met bizarre keyboardgeluiden. Al even plotsklaps vliegen ze daar weer uit. Behoorlijk bizarre melk, die bijgevolg zeker niet voor elk, maar wel fascinerend is.

Voor de vocale schiftingen bedient het neurotische trio zich van gastvocalisten. De ene past er al beter bij dan de andere. De bloeddorstige grunt van Rogga, bijvoorbeeld, is totaal ‘out of place’ op de geselende arpeggio’s en excentrieke bassen. De snaterende eendenscreams met borstelige grunts van Karina Utomo voeden de waanzinsvlagen en surrealistische jazzexperimenten dan weer beter. Dat is het risico van zoveel verschillende gastzangers: die zijn niet allemaal even consistent.

Blijkbaar is het enorm stoer om te kunnen zeggen dat je jazz in je muziek verwerkt. Alleen is dat in dit geval – en er lopen zo nog patriotten rond– niet waar. Dit soort bands speelt óf mathcore óf jazz, los van elkaar. De jazz zit als smeuïge boterblokken in de mathcoremelk, maar wordt niet tot één romige pap gekarnd. Maar ach, laten we daar niet teveel over melken, want dit is zeker geen stank voor dank.

 

stenchpricebandcamp

Label:

Transcending Obscurity Records, 2016

Tracklisting:

  1. Living Fumes (feat. Danny Lilker)
  2. Frunaces Burn (feat. Rogga Johansson)
  3. Pressure (feat. Karina Utomo)
  4. 4.27.15 (feat. Max Phelps)
  5. The Genocide Machin (feat. Dave Ingram)
  6. The Vitality Slip (feat. Shawn Knight)

Line-up:

  • Peter Shallmin – Basgitaar
  • Max Constantinov – Gitaar
  • Romain Goulon – Drums

Links: