Stench Of Profit – No Place To Hide

Het gaat slecht met de wereld. Tenminste, dat idee kun je krijgen als je het nieuws via het journaal of krant volgt: het ijs in Groenland smelt sneller dan ooit, Trump maakt kans om herkozen te worden, André Hazes jr. is in een studio gesignaleerd en dreigt met een nieuwe cd te komen en een van vleermuis op mens overdrachtelijk virus houdt de halve wereld in zijn greep. Gelukkig komt Stench Of Profit nu met zijn eerste volledige cd. Maar daar hoor je de internationale media dan weer niet over…

En dat,  lieve kijkbuisvrienden, is een grove schande. In de niche van het wereldnieuws is namelijk genoeg leuks te ontdekken. Neem nou genoemde cd. Zwierig rollen we van het ene in het andere ultra korte nummer, twintig stuks in 35 minuten.  Ruimte om tot rust te komen zoek je maar op de heide. Stench Of Profit ramt de steunzolen wel even uit je schoenen. Na in 2015 een demo te hebben uitgebracht volgden een split en een EP, elk met een tussenpoos van twee jaar. En nu dus een volledig album.

Stench Of Profit is een band die niet zomaar wat willekeurige riffjes aan elkaar plakt en er dan een putgrunt overheen mietert. Voor een grindcoreband klinkt dit zelfs redelijk doordacht. De meest zieke en smerige riffs worden afgewisseld met polkabeats waardoor de variatie erin blijft en enkele riffs zelfs blijven hangen. Iets wat je niet vaak meemaakt bij deze stijl. Een lekker diepe en soms gedubde grunt wordt afgewisseld met de doucheputjesgrunt die de gitaren met moeite weet te overschreeuwen. Aan de inzet van Maurizio ligt het niet. Hij rochelt zijn longen naar buiten teneinde de woede te kanaliseren.

Conclusie na 35 minuten aanhoren van dit smerige brouwsel is dat de wereld er niet minder verrot op is geworden maar het kan altijd erger. De wereld was nog ellendiger zonder Stench Of Profit moet je maar denken. Houd moed mensen!

Score:

80/100

Label:

Lethal Scissor Records, 2020

Tracklisting:

 1. The Lake Of Void
 2. Earth Is Bleeding
 3. Permanent Cracks
 4. Has Countdown Started
 5. What’s Left 2.0
 6. Ruins
 7. Controlled Manouvered
 8. From Who For What
 9. There Won’t Be A Place To Hide
 10. Hate For Our  Counterparts
 11. Nothing Is Scarier Than The Unknown
 12. Called Hate…
 13. Aware
 14. Without Looking At The Past
 15. Leaches 2.0
 16. Every Little Piece 2.0
 17. Brains On Sale 2.0
 18. In The End What Will Be There Beside A Cry
 19. You Won’t Be Able To Hide Anymore
 20. No Sun Tomorrow

Line-up:

 • Maurizio – Zang
 • Lory – Gitaar, zang
 • Giovanni – Drums

Links: